MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

Kompisar, Julen och Stockholm med Calico

Kategori: Utbytesstudent

Gud vad jag känner mig dålig på att uppdatera men det blir lätt så under lovet. Blir mindre tid vid datorn och mera tid med vännerna och familjen. Ska dock försöka att sammanfatta lite kort vad jag har spenderat de senaste dagarna med här under nu innan jag går och lägger mig. 
Har de senaste dagarna sedan jag kom till Sverige spenderat flertalet timmar med att fika med gamla kompisar som jag inte har haft tid att se sedan i somras eller till och med ännu längre sedan. Blir svårt att hinna med allting när man kommer hem och förra sommaren var många bortresta så har varit kul att träffa gamla goda vänner. Ännu roligare är det att sitta och prata med dem i två timmar över en kopp kaffe och en bakelse och se att man faktiskt fortfarande känner varandra ganska bra även om man bor halva jorden ifrån varandra. Till julen så åkte jag upp till sommarstället med familjen och träffade lite av släkten och farmor och farfar. Ingen snö på marken men alltid kul att träffa alla och äta julmat och fira en svensk jul efter ett års paus.
Efter mindre än två dagar i Örebro bar det sedan upp till Stockholm för att sova innan Calico landade på morgonen den 28de. Jag och pappa åkte ut vid 7 tiden på morgonen till Arlanda och tog en frukost där ute innan hon landade i mörka och för dagen regniga Sverige. De senaste dagarna har nu gott åt till att spendera tid med henne och familjen i Stockholm och det har blivit en hel del shoppande, resande, turistande, bowlande och ätande. 
 
Njuter det bästa av de lite över två veckorna som jag har kvar i Sverige innan jag åker "hem" för ett halvår igen så får se hur ofta jag uppdaterar bloggen men det blir troligen inte förrän 2014 i alla fall. Intressant att se hur mycket som har hänt på ett år och om jag ska sammanfatta det i en mening och göra någon typ av analys så är det detta- Jag trodde aldrig att jag skulle befinna mig där jag är just nu men jag är så himla glad för det och jag är så extremt sugen på att se vad framtiden har att bjuder på! 
 
 

Hemma i Sverige

Kategori: Utbytesstudent

Hemma i Sverige! Kom hem igår men glömde helt bort att uppdatera bloggen så ska försöka att sammanfatta timmarna före resan och vad jag har gjort de första timmarna hemma. Allt började efter en mycket trevlig helg och måndag uppe i SLO med hikning, bio tittning, skol föreställning och även lite träffar med gamla kompisar. På tisdagen så gjorde jag i ordning mig och packade mina väskor innan jag åkte med Kay ner på stan och sen på Calico på lunch. Efter det så var det dags för en 6 timmars tågresa ned till Los Angeles där Richard mötte upp mig med bil och tog mig och packingen till Santa Monica där mina kompisar packade upp det sista i sin lägenheten. Det var nämligen så att de skulle lämna USA samma dag efter att ha varit på college ett år och det funkade så bra att jag kunde åka med dem till LAX. Men först så var det dags att äta mat på The Cheesecake Factory och efter det så blev det The Hobbit på IMAX. Andra gången jag såg filmen och första gången på IMAX vilket var riktigt coolt- en sådan enorm skärm. Efter en taxiresa tillbaka till lägenheten så packade de upp det sista, stängde väskorna och låste lägenheten för gott. Nycklarna slängdes i en brevlåda och sen bar det av mot flygplatsen i en stor Suburban- klockan 3:30 på natten. 
 
Efter att ha checkat in och gått igenom flygplatsen slog vi oss ned för att vänta på våra flyg. Vi tog samma flyg från Chicago men olika flyg dit och deras lämnade vid 7. Så efter det så hade jag två timmar innan mitt skulle gå och det var otroligt jobbigt att vara vaken eftersom jag då hade varit vaken i över 25 timmar. När jag sedan tillslut satte mig på planet till Chicago så mådde jag så dåligt att jag inte kunde sova förrän efter två timmar. Fick dock lite sömn och när vi landade i ett snöigt Chicago så bar det av mot Terminal 5 med en Starbucks bagel i handen. SAS flyget till Arlanda gick istället mycket bättre och lyckades sova mer än hälften av resan och spenderade den andra hälften med att äta och titta på lite serier. Kom hem 8 på morgonen en dag efter att jag hade lyft och blev välkommnad av mamma och pappa på flygplatsen. 
 
Sedan jag kom hem har jag hunnit fika, frusit, ätit köttbullar och falukorv, träffat gamla vänner, slagit in julklappar,  besökt ICA, druckit glögg och så vidare. Mycket att se fram emot också den kommande tiden och det känns både bra och konstigt att vara hemma. Det enda jag riktigt saknar är snön men hoppas fortfarande på att den kommer snart. 
 
 
 

LOVE PUNCH

Kategori: Utbytesstudent

Då är kortfilmen som jag har jobbat på under hela denna höst termin tillslut klar och ligger på Vimeo. Det har varit så extremt kul att producera denna film och även om det saker som jag inte alls är nöjd med så har jag lärt mig otroligt mycket om processen av att producera en film och en hel del saker som jag totalt har skippat under mina år av att göra film. Många nya härliga människor har jag också träffat och nya kontakter som jag tar med mig in i nya film projekt. Enjoy the show! 

 
 
 

Fox Studios

Kategori: Utbytesstudent

Igår var verkligen en annorlunda dag men troligen en av de bästa dagarna på väldigt väldigt länge. Den började vid 7 på morgonen när jag och Felipe åkte ned till Los Angeles och till Fox Studios. Där släppte han av mig och han åkte sedan till Santa Monica för att hämta upp våra saker som vi köpt av vänner som flyttar hem till Sverige. Själv så gick jag till Set 22 som är där How I Met Your Mother spelas in. Efter mycket emailande och tur så hade jag tillslut fått en möjlighet att besöka inspelningen och det var tre otroligt roliga timmar. Så intressant att komma på en filminspelning i en studio och se hur alla jobbar. Det är en sådan annorlunda miljö än att gå ut på location så det är fashinerande att se båda. Pratade med massor av folk, fick nya kontakter och även skaka hand och ta en bild med Neil Patrick Harris. Avlutade hela besöket med att gå runt mellan de olika "hangarerna" och kolla in hur det såg ut där de olika showerna spelades in. Såg även New York Street som har använts många gånger i How I Met Your Mother och där baren MacClairens ska ligga. 
 
När jag var klar runt 2 tiden så hämtade Felipe upp mig och vi stannade på McDonalds för att äta lite innan det var dags att åka hem. Två timmar senare så lastade vi ut en totalt fullpackad Honda med saker in i lägenheten och sedan bar det av för mig tillbaka till San Luis Obispo. Att köra bil på natten i USA är verkligen något av det härligaste som finns och det gör att hela resan blir ännu mera värt det. Kom fram till SLO runt 8 tiden och då åkte Calico och jag och tittade på The Hobbit. Blev en lång dag när jag tillslut gick och la mig men den är totalt oförglömlig och ett perfekt avslut på detta år. 
 
 
 

Sista dagarna

Kategori: Utbytesstudent

Då är man sista gången nera i Santa Barbara för detta år då. Håller på för fullt med att städa lägenheten, äta upp all mat som vi har i kylskåpet (och det är inte mycket det), fixar med alla filmprojekt som startar och som måste fortsätta när man är borta, samt studerar inför min audio final som är imorgon kväll. Det är mycket som händer nu men man känner att resan hem börjar närma sig nu- bara en vecka kvar. Mycket som ska hända på den tiden dock samt en överaskning som jag har jobbat på under hela hösten och som jag inte kan prata om förrän efter fredag. Hursom helst, det är hur mitt julstök är just nu och kommer att vara några dagar framåt innan jag kan luta mig tillbaka i en stol på ett flygplan hem till Sverige, snön, familjen och vännerna. 
 
 

En spontan vistelse

Kategori: Utbytesstudent

Åter igen uppe i San Luis Obispo, men denna gång var det inte alls planerat. Hörde under torsdagen att Calicos mamma var nere i Santa Barbara och fick då idéen att åka upp till SLO med henne. Och eftersom jag är klar med i princip allting för mina klasser så var det inget problem att göra så. Så har nu varit här uppe sedan torsdagskvällen och åker hem under kvällen nu och ska sedan packa, studera för min audiofinal, städa lägenheten och avsluta lite andra saker. Den kommande torsdagen så har jag min final i Film Production under morgonen och sen ska jag ta ett tåg upp till SLO med alla mina väskor för att sedan ha några dagar här uppe innan jag åker ner mot LA. Där kommer jag sedan att spendera en kväll med mina vänner i Santa Monica och sen under natten åker vi till flygplatsen. 
 
Ska bli väldigt kul att komma hem nu och man saknar vännerna och familjen hemma i Sverige mer och mer ju närmare det är tills man ska åka hem. Kommer dock att sakna Kalifornien en hel del men ska bli skönt att veta att man kommer att komma tillbaka till allt detta efter en månad i Sverige och snön. 
 
Skickar med två bilder från SLO, den sista från min frukost denna söndagsmorgon.
 
 

Sista två veckorna

Kategori: Utbytesstudent

Tillbaka i Santa Barbara för de två sista veckorna innan det är dags för vinterlovet som här på college pågår mellan 13 december och 27 januari! Mycket att fixa med de sista dagnarna innan jag lämnar för Sverige en månad och försöker att få ordning på allting så gott som jag kan. Love Punch ska också vara klar i slutet av veckan så många möten och mycket datorarbete för att få allting att falla på plats. Tills helgen så kommer Calico och hälsar på också och det blir nog biobesök och en tur till Santa Barbaras Zoo. 
 
Under lördagsmorgonen så åkte jag då tillslut ut för att skjuta med ett riktigt vapen på en bana och det var väldigt kul! Det är i en väldigt säker miljö och väligt mycket regler och skydd men att få skjuta med ett riktigt vapen var verkligen någonting speciellt och att sedan prickskjuta med en sniper kändes häftigt. Mark sa att han skulle ta oss dit någon annan gång och att han skulle ta med lite större vapen den gången så ska bli kul att se fram emot. 
 
Vädret här i Santa Barbara är inte alls så där vintrigt och under gårdagen så var det 25 grader och sol så man kunde ligge ute och sola om man ville. Morgorna och kvällarna är dock "väldigt" kalla så man får lämna lägenheten med en tjocktröja på morgonen.