MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

Los Angeles

Kategori: Utbytesstudent

Okej då sitter jag för tillfället på ett Starbucks i Los Angeles och dricker mitt morgonkaffe. Det har varit två intensiva dagar på senaste tiden (eller egentligen hela veckan) och det börjar slita på kroppen. Det har hur som helst varit väldigt kul. Jag och Felipe har, med hjälp av våra kompisar, fått se ut över hela Los Angeles, Beverly Hills, IMAX, shopping, och så vidare. Igår kväll såg vi också ut över Los Angeles på kvällen och det var underbart vackert. Idag blir det Venice Beach och Santa Monica. Kommer hem imorgon kväll och ska försöka uppdatera bloggen men kan inte lova. Imorgon är det dags att komma igång med livet igen och starta om för de sista två månaderna av skolan. Men innan jag kan göra någonting av det så måste jag dricka klart mitt kaffe! 
 

SB with Felipe

Kategori: Utbytesstudent

Under tisdagen så åkte Calico, jag, Felipe och Ellen ner mot Santa Barbara på en liten roadtrip. På vägen stannande vi vid en strand och vandrade runt lite, såg en säl och så vidare. Vi kom till SB runt 12 tiden och strosade runt lite innan vi hamnade på CPK (California Pizza Kitchen). Efter den maten så shoppade vi lite mer och lämnade efter ett tag den härliga staden för att åka tillbaka mot SLO. När vi kom hem umgicks vi med Luke lite och sen var det dags för Drive-In'en. Jag, Calico och Felipe var dock väldigt trötta efter första filmen så vi åkte och visade honom lite runt SLO innan vi åkte hem och sov. Bra dag och nu fortsätter detta spring break! 
 

Välkommen Felipe

Kategori: Utbytesstudent

Han är här. Felipe har kommit hela vägen från Sverige med flyg för att hälsa på mig. Det går knappt att fatta och det gör att hela grejen med att vara en utbytesstudent känns väldigt riktigt. Igår åkte jag och Jack ner till LAX och hämtade upp honom, och känslan av att vänta på honom vid gaten kändes helt overklig. En kompis jag inte har sett på 7 månader, men som jag före det hade sett under två år i rad. Nu när han är här så blir det full fart att visa honom runt och få honom att se vad jag har njutit av det sedan augusti. Idag till exempel blir det Santa Barbara och på kvällen Drive-In bion med pickup truck. Taggad! 

SPRING BREAK

Kategori: Utbytesstudent

Yes, då är lediga från skolan för en vecka och det känns underbart. Senaste veckan har varit riktigt tuff med knapps någon sömn alls och många prov att plugga för så att bara kunna njuta av att vara ledig känns hur skönt som helst nu. Under både onsdagsnatten och torsdagsnatten vaknade jag vid 3 tiden för att jobba med prov och läxor så ni kanske förstår vad jag menar. 
Under fredagen efter skolan så drog jag hem direkt och sov ett litet tag innan jag åkte iväg och tittade på Baseball för första gången, men högst troligt inte den sista. Kul och härligt att sitta i eftermiddagssolen och bara glassa. 
Under lördagen så åkte jag och Calico iväg upp längs kusten och fotade, utforskade och njöt av dagen. Vi åkte Highway 1 hela vägen upp till Monterey innan vi stannade och åkte tillbaka. Jag köpte också senaste Justin Timberlake albumet som jag spelade högt i bilen på vägen hem för att hålla föraren Calico vaken. 
Idag, söndag, ska jag och Ellen gå på en liten Hike här i SLO på ett av bergen och efter det blir det middag med hennes familj. Imorgon lämnar jag och Jack tidigt för att åka till Los Angeles och hämta upp Felipe som kommer hela vägen från Sverige för en vecka! Kommer uppdatera lite under veckan med vad vi hittar på, men tills dess så får ni njuta av bilder! 
 

Min helg

Kategori: Utbytesstudent

Inget resande denna helg. Istället så spenderades den hemma i SLO med Calico och läxor.
Under lördagen hänge vi hemma hos henne, drog ut och såg lite natur, och sen drog vi till Drive-In'en. Riktigt trevlig dag med andra ord. Under söndagen blev det bara en hel del läxor och andra saker hemma, var väldigt trött så sov ut en hel del också. 
 
Om en veckan är det Spring break och Felipe kommer över hela vägen från Sverige. Ska bli riktigt kul, men först har jag en härlig vecka att se fram emot! 
 

En tanke

Kategori: Utbytesstudent

Knappt 90 dagar kvar tills min familj kommer över, och runt 100 dagar tills jag lämnar detta land för att komma hem. Det kanske låter som mycket, men tiden går verkligen snabbare än man kan tro. Jag försöker att göra mitt bästa för att inte tänka på när den tiden kommer, men sanningen är att om lite mer än tre månader sitter jag hemma i Sverige igen. Det är en konstig känsla som utbytesstudent för man känner att man vill göra så mycket, och samtidigt vet man att det verkligen är en upplevelse som man aldrig kommer att få tillbaka. Alla mina vänner, high school, upplevelserna - allt det kommer bara att vara minnen när jag åker hem. Och även om jag kommer tillbaka hit så kommer många vänner vara i College, utbytesstudenterna kommer att vara hemma igen, och allt kommer att vara annorlunda. Ville bara skriva det lite snabbt så ni som läser och befinner er hemma i Sverige kan förstå lite mer hur man känner när man är utbytesstudent. 

Weekend

Kategori: Utbytesstudent

LÖRDAG: 
 
Satt på Kreuzberg nere i centrum och jobbade med saker i ungefär 4 timmar, sen så satt jag i Kays butik och jobbade ytterligare tre timmar. Så en dag full av jobb med andra ord. Riktigt kul dock för hade en hel del att göra! och som jag också han med! 
 
SÖNDAG:

Calico och jag lämnade SLO vid 9-tiden och åkte ned 101an och kom förbi Ventura innan vi stannade och vände in mot Ojai. Detta är staden där Easy A är inspelad, en riktigt mysig och gullig stad med ungefär samma befolkning som SLO men mycket mer "bondeliv". Vi gick runt downtown lite, såg saker från filmen, köpte mat och åkte upp till en utsiktsplats där vi åt och tittade ut över hela staden. Riktigt härligt! Vi satte oss sedan i bilen hem och kom inte hem förrän vid 8 tiden, så en lång lång dag med andra ord, men extremt värt det. Fick en hel del fina bilder så här kommer några! 
 

Veckan

Kategori: Utbytesstudent

Okej tredje och sista trimestern i skolan har nu börjat och mina ämnen ser ut som följande - Engelska, Matte, Yearbook, US History och en ledig femte period (någonting man kan göra när man är senior om man har tillräckligt med credits för att ta sin examen). Tycker verkligen om denna trimestern och alla klasser är väldigt kul, speciellt med kompisarna jag har i klasserna. Skönt för denna helg är också att jag inte fått några läxor över huvud taget så njuter av att fixa andra saker som jag har haft på min att-göra lista ett tag. Imorgon åker Calico och jag ned mot Santa Barbara och ska ta bilder längs med kusten. Efter förra helgen som spenderades i SLO enbart så ska det bli skönt att göra en liten utflykt igen. 
Under måndagen och tisdagen hade vi Finals vilket betydde att det var mycket studerande före, lite sömn under natten och mycket energidryck under dagen. Men onsdagen var en ledig dag istället och Amy och jag begav oss ned mot Solvang, en dansk stad här i Californien. Vi var inte där längre än en timme dock och sen åkte vi hem. En liten dagsutflykt med andra ord! Har också hittat mitt nya fik där jag nu sitter och jobbar, förhoppningsvis två gånger per vecka. Fiket heter Kreuzberg och ligger downtown, riktigt skön atmosfär och man är absolut inte den enda som sitter och jobbar när man kommer dit. Kaffet är dessutom utsökt!  
Lite bilder från veckan kommer här.
 

Min vecka

Kategori: Utbytesstudent

Vilken hektisk vecka det har varit. Varje dag har börjat vid 6 på morgonen och slutat vid 12 på natten. Mellan de 18 timmarna har det verkligen varit fullt ös och jag börjar känna av effekten nu mot helgen. Under torsdagen stannade jag också uppe till halv 2 på natten för att göra klart läxor. Drog till stranden efter skolan på fredagen dock och bara njöt av värmen och solen. På den lilla fritiden jag har haft denna vecka så har jag varit på gymmet, hängt med Calico och fixat med film saker. Berättar resten i bilder!