MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

Snart snart!

Kategori: Utbytesstudent

11 dagar kvar tills mina föräldrar kommer över. 11 dagar, det är helt otroligt! Kan inte alls förstå det! Skolan går bra just men det är mycket pluggande för mina finals och dessutom en hel del redigerande på tre olika videos som måste vara klara under mitten av nästa vecka. Vi fick våra Yearbooks igår och de är så himla fina. Har min i väskan hela tiden nu och samlar på olika meddelanden som mina kompisar skriver i den. Ska försöka att inte läsa dem förrän jag har lämnat och är hemma. Vi får se om det går, kanske till och med är en dum idée? 
Skriver mera någon annan dag, dags att dra till gymmet nu och sen fortsätta att plugga! 

Vilken vecka!

Kategori: Utbytesstudent

Då är en riktigt hektisk vecka över men det har också varit den bästa på vädigt väldigt länge. Här kommer ett inlägg för att beskriva för er alla om vad jag har gjort, och det roliga började egentligen på onsdagen så skippar de två första dagarna. 
 
ONSDAG:
Drog till gymmat efter skolan och när jag kom hem så kom jag ihåg att det under kvällen var någonting på skolan som heter Tigerfest vilket är som öppet hus men lite mera om vad varje klass har att erbjuda och så vidare. Och på kvällen efter det så är det Golden Tiger Awards vilket är ett pris som varje lärare i varje klass ger en student som de anser har varit den bästa. Jag hade fått en inbjudan till detta men helt glömt bort om det och kom nu på det. Om man får en inbjudan så kommer man att få ett pris, så ville ju inte missa det. Hann i tid till skolan och det var extremt kul att se alla få pris och att få gå upp och ta emot ett för Video Production.
Samtidigt så pågick en nattredigering för Expressions (skoltidningen) så efter att cermonin var över så gick jag upp dit och satt och redigerade tills dess att alla lämnade runt 10:30. Att sitta kvar så där sent på kvällen och redigera och jobba på skolan är någonting som jag verkligen kommer att sakna. 
 
TORSDAG:
Efter skolan så drog hängde jag med Calico och vi fixade med saker för 24 Hour Relay så att allting kunde flyttas in under fredagen (mer om detta här under). Vid 7 tiden så började skolpjäsen "In to the Woods" och vi gick och tittade på den. Otroligt begåvade ungdomar vi har på skolan! Slutade med att jag kom hem vid 11:30 tiden, men gick inte och la mig förrän vid två pågrund av redigering och läxor. 
 
FREDAG:
Efter skolan så drog jag downtown för att fixa med lite saker för mina böcker som jag gör för mitt år. Vid 5:30 så fick jag skjuts till skolan där det var dags att film "In to the Woods." Fick hjälp av Calico och Val och han samtidigt med att redigera en video som skulle vara klar under kvällen. Sista föreställningen och helt fullpackat. Kom hem runt 10:30 tiden och fick lite sömn först vid 12. 
 
LÖRDAGEN
Denna helg är Memorial Weekend vilket inte bara är en tid för att hedra alla som har försvarat landet, men har också blivit en stor party helg. Därför har SLOHS nu 22 år i rad haft någonting som heter 24 Hour Relay vilket är att man tillsammans med ett team om tio personer låser in sig på idrottsfältet (totalt runt 600 ungdomar) och kör som en tävling där alla lagen ska hela tiden ha någon som går en mil (fyra varv runt banan) under 24 timmar. Detta följs inte så noga mot kvällen men hela grejen är vad som händer runt omkring. Att ha ett fält med så många ungdomar och så många som verkligen verkligen vill vara där är otroligt härligt. Det är så många team som söker att vissa inte kommer in.
 
Calico plockade upp mig 7:30 och vi åkte till Food4Less för att köpa snacks och energidricka. Det ingår unlimited coffee, snacks, energibarer, kakor, frukt, kakor osv. samt mat från TacoBell och olika pizza ställen - men man vill ju alltid vara beredd i alla fall. Vi kom till skolan runt 10:30 och då var det dags att bära med sig allt och gå in för att stanna där i 24 timmar. Dagen innan så hade våran lagkapten och de två föräldrarna som varje team måste ha vart inne och satt upp våra tält, soffor och så vidare på vårat område så att allting var klart. 
 
Vid nio tiden så började det och under de kommande timmarna så var det ungdomar överallt som spelade fotboll (amerikansk förstås), vollyboll, bordtennis, pratade, ansiktsmålade sig, pratade, åt mat och så vidare. Det var också ett stort vattenballongs krig, ett gäng student band som uppträdde och hoppborgar och likande att leka i. Allt som allt så var man upptagen hela tiden och det var svårt att känna sig uttråkad. Mot kvällen så var det middag, folk började spela kortspel, det var en talent show, en hypnotisör hade en egen show, och de spelade filmer på en storbildsskärm. Det var även ett disko och alla bar ut sina soffor mot scenen och stämningen var helt underbar. De flesta sov som stockar vid fyra tiden men själv hade jag bestämt mig för att inte sova så stannade uppe med några få och spelade basket, pratade och vandrade runt. Mot morgonen när solen hade gått upp var det bara att plocka ihop och tillslut lämna fältet. Calico gav mig en skjuts hem och det var dags för lite sömn. 
 
SÖNDAGEN
Efter endast fyra timmars sömn behövde jag göra mig i ordning för att dra och spela in en dans för Calicos dansstudio. Tog mig tre timmar eller så men klockan var runt sju när den var över och jag och Calico drog till Panera för middag. Sen blev det lite filmtittande hos mig innan hon lämnade för att vila upp sig. 
 
Jag ska göra samma sak jag med. Imorgon, måndag, så är vi ändå lediga för det är som jag sagt tidigare en helgdag. Ska bli skönt att sova efter denna vecka, men jag känner mig lyckligare än på länge. Godnatt! 
 

Min helg

Kategori: Utbytesstudent

Då har ännu en helg passerat, och åter igen en riktigt bra. Under fredagen så hängde jag med Calico tills hon hade dans och åkte sedan med kompisar till Drive-In'en för att se Iron Man 3 (igen) och 42. Bra filmer och kul som alltid att åka dit och titta på film under stjärnorna. Under lördagen såg jag till att vara klockan ett i Arroyo Grande för att gå på Calicos dans show som hon har övat för i flera månader nu. Bra bra jobbat från alla i dans teamet och bra musik att lyssna på. Resten av eftermiddagen/kvällen spenderades hemma med att fixa saker för att avsluta mitt utbytesår, så som att rensa ut lite skräp och fixa med mina böcker. 
Under söndagen så drog jag till gymmet vid 10 tiden och låg vid polen när det var soligt och runt 27 grader ute. Efter det spenderades dagen med Calico och hennes familj, och vi åkte upp till Harmony och Cambria med hennes mamma och mormor. Var ett tag sedan jag turistade längs Highway 1 vilket alltid är kul. Det var extremt varmt också så var en perfekt dag för det! 
 
Nu är det 10 dagar kvar i skolan, wow...
 

Wow

Kategori: Utbytesstudent

Fick en våg av lycka över mig så ville bara skriva lite om hur allting känns. Det är inte mer än tre veckor kvar tills min familj kommer över och jag längtar en hel del till att få visa dem runt i mitt nya hem och min nya värld. Jag och en kompis hade precis parkerat idag och på vägen ner mot Downtown så stannade jag och tittade på solnedgången över SLO. Det är så himla vackers här med alla kullarna som omringar husen och träden. Det är någonting som verkligen får en att bli kär i Kalifornien, och inte bara städerna Los Angeles och San Francisco, men hela kusten och inlandet. Det finns så mycket av allting och så mycket man aldrig ser hemma och som man tar för givet nu. Att få bo på ett ställe där jag bara kan prata engelska är en otrolig lycka, och att se hur snabbt man utvecklas lika så. Ser så himla mycket fram emot de kommande månaderna. Inte bara har jag tre veckor kvar här borta, men semester med familjen, sommar i Sverige, och sen college i Santa Barbara. Höst och vårterminen kommer att bli helt kanon och jag kan knappt vänta. Var och tittade på skolan under veckan och det är verkligen rätt ställe för mig.
 
Det är mycket som kommer upp nu i slutet; abonnemang som måste avslutas, saker som måste förnyas, och packning som måste börjas. Håller också på att samla alla mina bilder och likande på olika ställen så att jag enkelt kan visa dem för mina kompisar och fimilj när jag kommer hem. Tre veckor kvar nu, känns overkligt. 
 

Min helg

Kategori: Utbytesstudent

Då har det varit ännu en helg och veckorna och dagarna som är kvar börjar att bli färre. Efter att ha frågat min iPhone så säger SIRI att det är 26 dagar tills mina föräldrar kommer över, och 23 tills jag går ut från High School. Tiden har gått så sjukt fort och det är verkligen en utmaning att försöka hinna med så mycket som möjligt den här sista tiden. Helgen var i alla fall bra. Under fredagen så var det film kväll hos Jasons med internationella klubben. Mat, godis och The Hangover Part 2 blev det. Sedan under lördagen så var dags för att hänga med Calico efter ett besök på gymmet. Vi hängde mest hos henne men mot kvällen så blev det att klä upp oss tillsammans med lite annat folk för att alla dra ner på stan och se The Great Gatsby uppklädda som om vi var i 20-talet. Inte bara var detta väldigt kul, men det känns också som någonting som man kan göra i USA utan problem. I Sverige så känns det som att folk skulle titta snett på en, men inte här. Folk bara ler och tycker att det är kul. 
 
Under söndagen så jobbade jag med redigeringen av olika video klipp från hemma, och bestämmde mig även för att åka ut på en cykeltur (det var ett bra tag sedan). Slutade på 20 kilometer och en resa hela vägen över till Calicos hus och tillbaka. Under kvällen gick hela familjen ut för att äta middag eftersom det var mors dag. God italiensk mat blev det och en trevlig stund.
 
Under veckan nu så har jag en essay och ett prov i Engelska och Historia att göra, samt en resa ner till Santa Barbara för att besöka mitt framtida College. Yes, ni hörde rätt, jag plannerar att gå på College här i USA. Santa Barbara City College, och deras film utbildning. Så det är fullt med papper som skrivs in och skickas in hela tiden nu för att hinna med det mesta innan jag lämnar landet för sommaren. Men om allt går som planerat så är jag tillbaka här i mitten av augusti igen. 
 

San Francisco

Kategori: Utbytesstudent

Okej så var ett tag sedan jag uppdaterade senast, men detta har hänt. 
 
Under fredagen till lördagen så var jag i San Francisco med en kompis. Vi besökte ILM, bolaget som gör specialeffekterna till filmer som Iron Man, Avatar, Starwars och så vidare. Extremt intressant och kul, och vi fick se en hel del orginal props som har används i filmerna. Vackert ställe också - ligger inte mer än 10 minuter från the Golden Gate Bridge och i en underbar park. Vädret under fredagen var soligt och riktigt somrigt, medan den blev lite kallare under lördagen. Vi bodde hos kompisar i släkten och de bor i en skog (typ) och det var underbart fint och lugnt ställe. 
Under lördagen hängde jag bara med Calico hemma hos henne och drog till gymmat. 
 
Veckan har börjat bra, men det är en av de tuffaste på länge. Prov i tre ämnen på fredag, samt två videos som ska vara klara tills på måndag. Samtidigt fyller jag i College papper, pluggar för mitt svenska körkort och försöker att hinna med det sociala livet. Men det är samtidigt väldigt kul och skulle inte byta ut detta mot någonting annat. Idag är det också officiellt en månad kvar tills jag går ut High School - HELT galet. Tiden har gått så fort, men man har hunnit med så hemskt mycket. Känns konstigt att det börjar ta slut nu, Sverige känns så sjukt långt borta och så overkligt. 
Dags att gå tillbaka till läxorna, försöker att uppdatera bloggen senare under veckan!