MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

Thanksgiving

Kategori: Utbytesstudent

Ännu en gång så är jag uppe i SLO och njuter av att spendera tid med några av de bästa människorna jag har någonting träffat och jag kunde inte vara gladare. Under natten till torsdagen så körde jag och Felipe upp till SLO som är den tiden som mest amerikanser reser eftersom Thanksgiving är dagen efter. Lite mera trafik än vanligt men inte allt för farligt. Vi kom fram säket vid 11 tiden och blev direkt i säng. Under torsdagen som är Thanksgiving, troligen den största helgdagen här i USA, så vaknade jag upp hos Calico och sprang med henne på morgonen. Detta är en "Thanksgiving tradition" säger man och det för att de flesta känner sig lite bättre till mods när de sedan äter så det bara knakar på kvällen. Efter att jag hjälpt Calico att avsluta sina College ansökningar så var det dags att göra sig i ordning för att åka och äta mat Thanksgiving dinner med The Porczaks och The Bruingtons. Väldigt kul och efter så satt vi länge och spelade ett kortspel som heter "Cards Against Humanity" och som verkligen får en att gapskratta. 
 
Under kvällen så åkte jag, Calico och Felipe sedan ut till stranden, gick runt lite och hamnade tillslut på Best Buy och Target för att kolla på alla som handade under den stora rean "Black Friday". På fredagsmorgonen åkte vi också ut och hittade en hel del fynd som ver rejält prissänkta och hade en härligt dag med ett besök på Picking Daisies och sen middag och mera kortspel hos The Porczaks. 
 
Vaknade precis upp hos Calico och ska snart ut och skjuta vapen för första gången är tanken- ska bli väldigt kul, uppdatering om det kommer nästa gång! 
 
 

SECOND VIDEO - LEARN

Kategori: Utbytesstudent

Då har jag varit två till månader i USA sedan jag sist postade en video och har sedan dess jobbat på den nya. Nu är den äntligen klar och skickar med den här under - enjoy! 

 

Love Punch BTS

Kategori: Utbytesstudent

Ett riktigt kort inlägg denna gång. Kom upp till San Luis Obispo igår natt vid 2 tiden och sitter nu och redigerar min video för denna månad. Insåg dock att jag inte postade min Behind the Scenes video till Love Punch så har bifogat den här under! 

 
 

Julen kommer allt närmare

Kategori: Utbytesstudent

Då sitter jag för tillfället på Starbucks (mitt andra eller tredje hem, beroende på hur man vill se det med SLO och SB) och dricker min Eggnod Latte och äter en sallad samtidigt som jag gör mina läxor. Älskar det här. Har hittils haft en väldigt productiv dag som startade vid 6 på morgonen och har jobbat och avslutat de mesta av mina läxor för veckan och kan därför ta det lite lugnt uppe i SLO denna helg. Åker upp på onsdagskvällen vid 10 tiden efter min ljudklass. Ska försöka att träffa lite gamla kompisar eftersom Calico kommer att ha en dans tävling i LA och åker sedan hem till SB för tre dagar innan det är dags för Thanksgiving! Tiden går verkligen fort nu och det är konstigt att tänka att jag åker hem till Sverige om en månad från idag. Inte långt kvar alls, denna semester har verkligen flugit iväg men har haft så extremt roligt. Att åka till college var verkligen ett perfekt beslut för mig och jag känner att jag är precis där jag borde vara just nu. Nu är det bara dags att köpa julklappar och börja fundera på vad man ska ta med sig hem till Sverige.... okej kanske inte riktigt än. 
 
 

SLO och Big Sur

Kategori: Utbytesstudent

Nu befinner jag mig uppe i San Luis Obispo igen och ligger för tillfället förkyld i Calicos säng medan hon är på dans. Lite tråkigt att vara lite småsjuk när man är här uppe men försöker att ta hand om det på bästa möjliga sätt. Idag låg vi mest omkring men åkte även ut och åt Sushi med Calicos familj och handlade lite kläder på KOHL'S. Sedan jag kom hit så har jag spenderat mycket tid med Calico som vanligt, sagt hej till en gammal kompis, spenderat tid med Kay och Dede vid deras butik, gjort lite ärenden och åkt till Big Sur. Det sistnämnda är värt att berätta lite mera om. Calico och jag åkte upp dit innan jag lämnade för sommaren men har sedan dess inte haft tid att besöka detta vackra ställe. Men så under lördagen så bestämde vi att det var dags igen, så vi satte oss i bilen och körde en och en halv timme längs med Highway 1 till "våran strand" som vi har börjat kalla ett speciellt ställe. Det var en kul halvdagsutflykt och vädret var strålande. Extremt härligt att åka längs med kusten på den kända Highway 1 med sin amerikanska flickvän och en Starbucks dricka i handen - det är då jag känner mig hemma. 
 
 

Upp till SLO igen

Kategori: Utbytesstudent

Ännu en vecka av klasser, plugg och olika film saker är nu över och jag åker upp till SLO nu om några timmar för att ta fyra dagars "ledighet" där uppe och hälsa på lite kompisar, fixa lite ärenden och hänga med Calico. Uppdaterar senare under helgen igen. Ett litet collage från Catalina skickar jag med här under. 
 
 

Catalina Island

Kategori: Utbytesstudent

Då ligger jag åter igen i soffan hemma i Santa Barbara med datorn i knät och skickar emails och fixar med alla mina läxor. Det är mycket man missar när man är borta på semester (och kanske därför jag sällan tar någon) men det har varit extremt kul och jag är så himla glad och lycklig över den senaste helgen. 
 
Efter att ha åkt upp till SLO under onsdagskvällen så spenderade jag Torsdagen och Halloween med att fixa små saker i SLO, träffa en gammal kompis, hänga med Calico och ge lite godis till småbarn. Under fredagsmorgonen så åkte sedan jag med Calicos familj i deras stora Suburban ner mot LA för att ta färjan till Catalina. Mysig roadtrip ner och när vi väl kom till hamnen så satte vi oss på en liten restaurang och åt lite mat. Färjan ut tar ungefär en timme och destinationen, Catalina Island, är en ö till större delen obebodd men med dyra semester hus och en liten stad på. Istället för bilar så åker folk runt i golfbilar överallt och staden är extremt liten (men har dock allting man kan behöva, inklusive två matbutiker och en biograf). Calicos familj äger ett hus som de hyr ut större delen av året men som nu var ledigt och som vi bodde i. Det är helt enormt och man känner sig som värsta kändisen. Runt om finns också tillgång till pool, bubbelpool, havet (såklart), tennisbanor och mycket mer. 
 
De två dagarna där ute spenderades med att dyka runt och titta på fiskar längs med kusten, shoppa inne i Downtown, titta på en liten trädgård, utforsta ön, titta på film, bada bubbelpool och allmänt ta det lungt. Vi åt också väldigt gott alla dagarna samt besökte biografen på ön och tittade på Gravity. Det var en obeskrivligt bra helt och minnen jag kommer att drömma mig iväg till när stressen för Finals börjar krypa fram. Här kommer lite bilder från resan.