MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

Tre veckor kvar!

Kategori: Utbytesstudent

Sommaren kommer snabbare och snabbare nu och det börjar långsamt bli varmare morgonar. Det sista regnet för den här tiden börjar också falla och sakta men säkert så närmar vi oss en torr och varm Kalifornia sommar. Själv så håller jag på att jobba med det sista inför sommaren- bara tre veckor kvar till sommarlov nu. Jag har ett gäng läxor och prov kvar att göra, tre kortfilmer som jag måste bli klar med, och ett gäng andra projekt. Måste också göra iordning lägenheten för att flytta ut i slutet av månaden och säga upp våra el och vatten konton över sommaren.
Är för tillfället uppe i SLO för några dagars ledighet och det är skönt att komma upp till detta fridfulla och tysta ställe, för att kunna sitta framför datorn och göra produktionsjobb och inte flyga runt i bilen hela dagarna. Skickar med två bilder från de senaste dagarna.
 

Happy Easter

Kategori: Utbytesstudent

Efter en lång vecka av massor med pre-production så filmade jag igår och ska filma senare idag min kortfilm som jag både har skrivit, regisserar och producerar. "What If" heter den och handlar om en kille som väntar på sin blind-date. Mycket duktiga människor på inspelningarna och det har varit riktigt kul att jobba på filmen hittils. Spelar också in den på en Blackmagic i 2.5k upplösning vilket ser underbart snyggt ut, och vi har massor med andra fina detaljer som jag inte vill avslöja nu. 
 
Calico och Felipe är för tillfället på Coachella, en stor musikfestival nedanför LA och kommer hem sent ikväll efter 3 dagar av musik. Nästa år blir det min tur att åka, då får jag se till att jag har tiden för det är sjukt mycket stora band som spelar under dagarna det pågår. 
 
Har en vecka av mycket redigerande och filmjobb framför mig men åker upp på torsdagseftermiddagen till SLO för två dagars ledigt innan det blir mera filmjobb. Mycket nu i slutspurten innan lovet men snart är det dags att slappna av under ett långt tag. Han faktiskt med att ligga vid polen i en timme idag och njöt av 25 grader och sol. Glad påsk allihoppa! 
 
 

Las Vegas och SLO

Kategori: Utbytesstudent

Sitter hemma hos familjen Poczak med datorn och jobbar på produktionsjobb. Klockan är lite efter 11 på kvällen och efter en lång vecka med resande till både Atlanta och Las Vegas så är det skönt med lite ledig tid i San Luis Obispo. Åker dock tillbaka till SB imorgon kväll och en har jag två till veckor av full fart! 
 
Las Vegas var fantastiskt och mycket nya och roliga produkter att kolla på, för att inte nämna alla kontakter. Åkte dit med Charles, Chérie, Dekker och Machado (så en amerikan och tre svenskar) och bodde i ett hotellrum och spenderade två dagar på NAB golvet för att kolla på allting. Fick också tid att gå på "The Strip" och äta på Hard Rock Cafe med mycket annat. Har bifogat lite bilder här under! 
 
 

Atlanta och Las Vegas

Kategori: Utbytesstudent

Befinner mig åter igen tillbaka i Santa Barbara efter en lång resa över helgen. Under torsdagen så hade jag mycket att göra med att se till att allting var klart och fixat inför mina produktioner som spelades in under helgen, och sen såg jag till att jag hade väskorna packade och redo. Vid 2 på natten vaknade jag och lämnade för Los Angeles International Airport där jag tog ett flyg till Atlanta vid 6 på morgonen. Resan betalades av en nyvunnen vän som jobbar med film i USA och som under helgen skulle filma ett event i Atlanta för ett företag och behövde hjälp. Så tillsammans med fem andra personer så filmade vi ett cheerleading event under tre dagar och som nu ska bli en film som kommer upp under en dag på 700 biografer runt om i landet.
Vi jobbade varje dag mellan 11 på morgonen och tre på natten, och det var extremt kul- fick många nya kontakter, minnen, och träffade många trevliga människor. Under hela resan såg jag också inte mer av Atlanta än flygplatsen, uppträdandena, en bensinmack och hotellet. Kul att leva business livet lite!
 
Tillbaka i SB som sagt och har redan packat om för Las Vegas och NAB imorgon. Drar dit i min bil med Felipe, Jake, Andreas och Chérie och stannar i två och en halv dag för att titta på alla nya teknikprylar. Under torsdagskvällen så blir det att åka hem, släppa av alla och sen köra upp till SLO för två dagar där uppe. Mycket resande med andra ord men jag älskar det och känns verkligen kul att göra alla dessa saker nu under våren.