MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

Busy Week

Kategori: Utbytesstudent

Tillbaka uppe i San Francisco efter en första vecka i skolan. Det har verkligen varit nonstop hela tiden, och det har varit till den graden att jag har käkat min lunch medan jag har gått mellan mina olika lektioner. Det har dock varit väldigt kul, och jag har fått mycket gjort även om det fortfarande är mycket kvar att göra. Kanske det viktigaste är fortfarande kvar- att hitta en lägenhet. Har lagt ned upp emot 6 timmar per dag för att hitta en, och sitter ständigt och pratar i telefonen med olika bolag. Förhoppningsvis så är det löst under nästa vecka och vi kan tillslut flytta in i vår egna lägenhet. Under den senaste veckan så har jag åkt mellan San Luis Obispo och Santa Barbara varje dag och har under tiden i Santa Barbara haft lektioner, möten och annat som tagit upp all min tid. 
 
Mina lektioner är väldigt roliga och njuter verkligen av att vara tillbaka i skolan och börja fokusera på saker igen och träffa alla mina kompisar. Solen skiner och här om dagen så var det 40 grader åvenför San Luis Obispo. Inget regn fortfarande dock så det blir torrare och torrare överallt, och skyltar om att spara på vattnet blir allt vanligare. 
 
Efter alla våra lektioner på onsdagen så åkte jag och felipe upp till San Luis Obispo, lånade Calicos familjs stora "Chevy Suburban", fyllde den med saker från deras förråd och sen gick och la oss vid midnatt. På torsdagsmorgonen så åkte vi ned vid 6:30 för att Felipe hade en lektion. Den var klar runt 9:30 och medan han hade den satt jag och åt frukost med en kompis på ett mysigt fik precis vid stranden. Efter det släppte vi av alla våra saker i en storage unit (ett förråd som man hyr) och åkte sen tillbaka till SLO. Väl däruppe så packade vi ihop lite av det sista, jobbade med lite saker och sen åkte jag upp till San Francisco. 
 
Igår så röstade jag i svenska valet i det svenska konsulatet här i San Francisco. Väldigt underligt, det var som att stiga in i Sverige ihopryckt i ett litet kontor. Sen blev det mycket jobb och även turistande och shoppande med Calico. Finns så mycket att upptäcka här i denna stora stad. På kvällen blev det en kvällspromenad och sen åkte vi upp med bilen och tittade på utsikten över hela staden från ett ställe som heter "Twin Peaks." 
 
Idag blir det lite mera shopping, kanske IKEA om jag har tur. Skickar med lite bilder här under. 
 
 

Några långa dagar

Kategori: Utbytesstudent

Det har varit några riktigt roliga men riktigt långa dagar på senaste tiden! 
 
I fredags så åkte jag och Felipe till Santa Barbara och jag släppte av honom på skolan. Sen åkte jag vidare till Los Angeles för att hämta upp kompisar på flygplatsen där (LAX), och efter att ha fått plats med dem och alla deras väskor så lämnade vi för Santa Barbara igen. Kom fram runt 10 tiden på kvällen och släppte av alla, förutom Chérie som var hungrig så vi åkte till Denny's och åt lite. 
Efter det så släpptes även hon av och jag fick addressen till en kompis hus där jag kunde bo övernatt. Han vaktar ett hus åt en vän till honom och hon bor uppe på sluttningarna bakom Santa Barbara så man ser ut över hela staden och vattnet. Underbart vackert, både på kvällen och på morgonen. 
 
Nästa dag blev det frukost tidigt på Santa Barbara Roasting Company, och efter det turistade jag och Charles lite i stan. Vid 12 hade jag en filmning för skolan att göra, och sen lämnade jag Charles och åkte tillbaka till SLO. Kvällen bestod av lite fixande och annat. 
 
På fredagsmorgonen åkte jag, Calico och Jennifer till San Francisco vid 7 tiden med en bil helt fullproppad med saker- det var dags för Calico att flytta till hennes nya hemstad. Efter 4 timmar av pratande, musik och Starbucks så kom vi fram och kunde tillslut packa ur allting i hennes nya hem. Lägenheten är en två i mitten av San Francisco, och väldigt fin. Resterande tid av dagen ägnades åt att packa upp saker, fixa med internetet så att det funkade, och äta lunch och köpa saker som kunde behövas. På kvällen träffade vi en kompis till Calico och mig och åt middag på en fin Italiensk restaurang. 
Under lördagen fortsatte vi uppackandet och fixandet, och Jennifer och jag gick på en shoppingrunda. Sen blev det lunch på en typisk amerikansk diner innan det var dags att åka tillbaka till San Luis Obispo. Så fyra timmar senare kom vi tillbaka till SLO, och Calico är nu kvar i SF. 
 
Imorgon börjar skolan och jag har en lång dag av fixande framför mig. Många småsaker jag vill hinna med innan skolan börjar, och mitt egna lägenhetsfixande är fortfarande i full fart också! 
 

Hund och husvakt

Kategori: Utbytesstudent

Det är nu lördagsmorgon här i USA och jag har precis vaknat och tänkte ta tag i lite saker idag. Vädret är som vanligt soligt och det ser ut att bli en till varm dag. Igår så var jag nere i Santa Barbara för att besöka skolan och fixa lite saker, ha ett lunchmöte med en kollega och sen hämta upp Felipe från tågstationen (han kom in med flyget kvällen innan). Så nu är vi uppe i SLO båda två, och ska vara här ett tag till medan vi letar lägenhet. Till helgen åker också familjen Porczak ned till LA så vi är också hus och hund vakter. Skickar med en bild från Santa Barbara igår. 
 
 

Tillbaka

Kategori: Utbytesstudent

Då är man tillbaka i Kalifornien, efter nästan 36 timmars resande. Imorgon ska jag ta mig tiden att uppdatera på riktigt, men nu blir det bara att sova! 
 

Nu bär det av!

Kategori: Utbytesstudent

Då är allting klart. Alla kompisar är träffade, alla ärenden är uträttade, rummet är städat, och väskan är packad. Om tre timmar så bär det av mot Stockholm och Arlanda för att sen flyga till London. Där har jag en natt på Heathrow på ett hotell innan nästa plan flyger på morgonen till Los Angeles. Det blir också ett litet plan från LA till San Luis Obispo som avslut innan jag är tillbaka helt i varma Kalifornien. Som ett avsked så har det regnat hela dagen här i Örebro, precis som när jag kom tillbaka till Sverige för nästan 8 veckor sedan. Ska försöka att blogga mera nu, och börjar nog ikväll när jag har kommit till hotellet om jag orkar. Om inte, så blir det när jag är tillbaka i Kalifornien! 

Tillbaka till bloggandet

Kategori: Utbytesstudent

Det har verkligen varit ont om uppdateringar på sistånde, men har tagit en paus från internet medan jag har varit på sommarstället och har istället fokuserat på att vara med familjen och släkten. Är just nu mitt uppe i packingen, och att avsluta olika projekt och saker jag har dragit ihop här i Sverige under sommaren. Tänkte göra ett längre blogg inlägg i slutet av veckan, men tills dess så kommer en video från min sommar som jag precis postade på min Vimeo.