MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

San Francisco

Kategori: Utbytesstudent

Tillbaka hemma i Santa Barbara efter en lång men fantastisk helg. Under onsdagskvällen så åkte jag och Felipe upp till SLO och fortsatte sedan under torsdagsmorgonen till San Francisco. När vi kom dit runt lunch så besökte vi Golden Gate Park och hänge sedan runt bron ett tag där vi också såg solnedgången senare. Efter mycket fotograferande så bar det av mot Fairwax för att säga hej till mina vänner där vi skulle bo. De äger det gulligaste lilla huset ute i skogen precis vid Fairfax (runt 3000 invånare och bara en halvtimme från SF). Felipe och jag satt sedan uppe tills 2 på natten och jobbade med olika filmsaker.
 
Under fredagen så han vi med mycket saker: åkte på Lombard street, besökte Ghirardelli Square, Fishermans Wharf, Pier 39, Union Square och det första Peet's Coffee. Vi åkte också över till Oakland och besökte Oakland Museeum of California som har en bra utställning om historian i Kalifornia och vilka som flyttade vart och varför och så vidare- väldigt intressant. Kom tillbaka till Fairfax runt 9 tiden och blev en något tidigare läggningstid den kvällen. 
 
Under lördagen så åkte jag och Felipe in till centrala Fairfax på morgonen och hade våran frukost på ett lokalt litet fik. Det går en väldigt vacker väg från Fairfax in i ett reservat precis bredvid och många väljer att cykla på den vägen så staden är full med folk i cykelkläder som fyller upp med energi innan de bär sig av upp för backarna. För mig och Felipe så åkte vi istället upp med bil upp och runt i reservatet och åt medtagen mat vid en fin utsiktsplats. Extremt fin natur i området och väldigt kul att vi tog oss tiden att besöka reservatet. På vägen tillbaka till SLO så tog vi sedan 1'an längs med kusten och tog ett snabbt stopp i Santa Cruz för att besöka Santa Cruz Boardwalk. Kom fram till SLO runt 9 tiden och idag (söndag) har vi åkt tillbaka till Santa Barbara efter en frukost på Starbucks. En helt fantastisk helg helt enkelt och nu laddar jag upp för en till lång vecka med film jobb och skola innan det är dags för SLO igen och Oscarsgalan på söndag. 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: