MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

Nyår

Kategori: Utbytesstudent

Då är det inte längre 2013 utan 2014 och det känns väldigt kul att ha ett helt nytt år framför sig med massor av nya möjligheter. Familjen med Calico är nu tillbaka i Örebro och har nu några dagar då vi ska försöka hitta på lite kul saker att göra. Ingen snö än tyvärr men vi hoppas fortfarande.
 
Nyårsfirandet började med att Calico och jag träffade Anton på stan i Stockholm och gick runt och shoppade lite innan vi alla åkte ut till Huddinge, köpte lite små smällare och sedan över till Antons hus. Där var redan min familj tillsammans med hans och lagade maten för kvällen och firandet. Efter lite glöggdrickande och pratande så var de klara och vi åkte över till Eriks (Antons pappa) brors familj som hade en annan familj över också. Totalt var vi 20 personer som firade tillsammans och det var väldigt kul. Vi åt tre rätters, spelade lite spel, pratade massor, drack mycket alkohol och sköt småsmällare. När klockan närmade sig 11 så satte vi oss i en bil och pappa körde in till stan där vi snabbt hittade parkeringsplats och ett bra ställe att stå på för fyverkerierna. För Calico så var detta någonting helt nytt eftersom fyverkerier är förbjudna i Kalifornien och även i Kansas där de är lagliga så kan man inte köpa de stora som man skjuter upp högt i luften. Det tog henne ett tag att bli van med smällarna som small överallt men efter ett tag så njöt hon bara av det. Som vanligt så började alla att räkna ned högt när det var 10 sekunder kvar och precis på 12-slaget så sköts ett fyverkeri upp från en båt utanför. Vi visste att Skansen fyverkeriet skulle vara någonstans men inte att det skulle vara så nära oss. Efter följde 7 minuter av underbara och enorma fyverkeripjäser. Och så klart så hade jag någon att kyssa på tolvslaget med champanjen i handen, för en gångs skull. 
 
När vi kom hem satte jag och Calico oss och tittade på en film och det blev att lägga sig runt 12. Dagen efter var det bara resan hem till Örebro och lite mera film tittande som hände så inget speciellt men en vanlig första januari. 
 
Gott nytt allihoppa! 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: