MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

Kort uppdatering

Kategori: Utbytesstudent

En uppdatering från ett regnigt Sverige. Nästan var enda dag så har det fallit ned vatten från himlen på ett eller annat sätt, och till och från. Svenskt sommarväder fungerar så att man ligger ute i solen och solar med klarblå himmel, går iin en snabbis och kommer ut bara för att se att det nu regnar. Har därför spenderat större delen av mina dagar med att sitta inomhus och fixa med saker som jag har lagt åt sidan väldigt länge så det känns bra på sätt och vis, även om man såklart gärna skulle vara utomhus lite mera. 

Midsommar

Kategori: Utbytesstudent

Firade midsommar på sommarstället med familjen och släkten och insåg att det var den första jag har firat på tre år efter att ha varit bortrest runt samma tid varje år. Dansade runt stången och gjorde allt det där "klassiska" som man måste göra, hur fånigt det ens känns. Tillbaka i Örebro nu och sitter och jobbar på två videos som jag vill ha klara om några veckor men som ska skickas vidare till lite annat folk så vill ha min del klar snart. Kompisar under veckan och åker till Stockholm under helgen för att träffa lite andra folk och umgås med lite gamla kompisar, ska bli kull! 
 

Hemma igen

Kategori: Utbytesstudent

Då är man hemma i Sverige igen efter 36 timmars resande. Wichita (Kansas) till Dallas (Texas). Sen där i från till Los Angeles. Sen till London, och tillslut till Stockholm. Mycket resande men tillslut i Sverige med en konstig känsla, både kul och konstigt på samma gång. Blir mera uppdateringar senare under veckan! 
 
 

Sista dagen i USA

Kategori: Utbytesstudent

Det har varit ont om uppdateringar på senaste tiden, men har inte varit mycket tid framför en dator. Efter en sista kul helg i SLO, och en resa upp till Big Sur med Ellen, så var det dags att åka på roadtrippen till Kansas. Vi lämnade på tisdagsmorgonen och åkte sedan hela dagen tills vi kom till den lilla staden Winslow i Arizona där vi stannade på ett trevligt hotell. Dagen efter så tog vi oss hela vägen till Texas där vi sov en natt också i staden Amarillo, innan vi körde de sista sex timmarna till Hutchinson, Kansas. Här har vi nu varit i några dagar, och har upptäckt staden, tagit massor med bilder, och igår så var vi ute och lyssnade på klassisk musik ute på "The Great Plains." Med andra ord, det har varit fantastiskt och jag vet inte hur jag känner om att lämna allting imorgon. Jag saknar alla och allting hemma i Sverige, men jag känner mig å andra sidan inte redo att lämna allting för nästan två månader. 
 
Flyger från Whichita till Dallas, Dallas till Los Angeles, Los Angeles till London, och tillslut London till Stockholm och Arlanda. Det kommer att bli en nästan 30 timmars resa, men tillslut så kommer jag att vara på Arlanda. Uppdaterar igen när jag har kommit tillbaka till Sverige! 
 
 
 

Graduation

Kategori: Utbytesstudent

Igår så hade Calico sin graduation, och hon är nu inte längre en High School student. På många vis så kändes det väldigt konstigt att sitta och titta på cermonin från stolarna i publiken. Det var inte länge sedan jag satt där själv, och väntade på att få mitt diploma. Det känns som så mycket har hänt på ett år, men samtidigt så mycket som har stannat likadant. Det är svårt att fatta att för ett år sedan så slängde jag upp min "cap" i luften och visste att jag skulle ha mina föräldrar i SLO om bara några dagar, och sedan en resa runt i USA innan en sommar i Sverige och sen tillbaka till Santa Barbara City College för att studera film. Nu har jag gått ett helt år, producerat 4 kortfilmer och jobbat med massor av annat jobb, och det är dags för ytterligare en sommar. Underligt och märkligt, men helt fantastiskt. 
 
Under helgen så kommer det att bli mycket packande och så vidare, för på tisdagsmorgonen så åker jag med Calico och Jennifer till Kansas- roadtrip style. Kommer att ta två hela dagar att komma dit men blir många stater att se på vägen och många nya upplevelser. Den 16de så flyger jag sedan till LAX och sedan till Sverige. Känns konstigt att lämna bilen och livet här i Californien, men skönt att veta att man kommer tillbaka snart! 

En helg i Santa Barbara

Kategori: Utbytesstudent

Tillbaka i San Luis Obispo efter en helg i Santa Barbara med massor av filmingar.
På lördagen så åkte Charles och jag ned till Santa Barbara runt lunch och spenderade lite tid på stan med att gå runt och njuta av solen. Vid 5 tiden så började Launch partys for Fuelbox's Indiegogo kampanj (ett företag som jag har jobbat med under denna semester) och vi filmade eventet och pratade med mycket trevliga människor. På kvällen så blev det också bio, A Millon Ways to Die in the West. En riktigt, riktigt rolig film. Spenderade natten hos en kompis men upp tidigt för kaffe under söndagen. Vid 11 så var det dags att filma en "low rider car show" för Toyota och fick se mycket bilar hoppa upp och ned och lyssna på mycket högljud musik. Åkte efter det upp tillbaka till SLO för att gå på Calicos sista teaterevent på hennes high school. 
 
Fick lite ledigt idag under måndagen men ska ned tillbaka till Santa Barbara imorgon för lite jobb och sen skjutsar jag Charles ned till LA under kvällen och spenderar natten där nere och njuter av staden. Under onsdagsmorgonen så släpper jag av Charles och kör sedan upp hela vägen till SLO igen.