MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

Tillbaka i SB

Kategori: Utbytesstudent

Tillbaka i Santa Barbara och sitter just nu vid datorn och jobbar på produktionsjobb och annat. Mycket att fixa med inför den kommande veckan men det är bara kul och känns bra att ändligen komma in i inspelningen av den andra kortfilmen som jag producerar, Fucking Frank. 
Imorgon så sänds sista avsnittet någonsin av How I met your mother här i USA och för att fira detta så åker jag upp på kvällen till Calico för att titta på det, och sen åker jag ned igen under tisdagsmorgonen. Kul som en liten kvällsutflykt, och kul att se hur showen slutar. 
 
Fick lite bilder från inspelningarna av Wrong Number från fotografen som vi hade på plats. Tänkte dela med mig av några av dem här under. Om några veckor så kommer också en behind the scenes video, men det får bli när jag har lite mindre för mig. 
 
 

Spring break fortsätter

Kategori: Utbytesstudent

Fortfarande uppe i San Luis Obispo och njuter av mitt springbreak. Igår så kom Felipe upp och hälsade på lite snabbt, han har över lovet en bil från en kompis som är i Mexico för tillfället. När han kom upp runt lunch så åkte vi iväg till Bishop's Peak och gick på en hike. Vi lämnade stigen och i princip bergsklättrade mycket av vägen upp men det var en otroligt fin utsikt över SLO och definitivt värt det. När vi var klara så åkte vi till Picking Daisies och filmade en promo video för Kay och Dede's butik. På kvällen blev det bio med Felipe, Calico och hennes syster; Non-Stop. 
 
Idag så har jag varit på gymmet och sen filmat resten av videon för Kay och Dede. Felipe åkte hem efter att vi hade köpt lite donuts och resten av dagen har spenderats med att redigera videon, jobba med produktionsjobb och annat medan Calico har tittat på sin favoritshow "Supernatural" på Netflix. 
 
Med andra ord, ett skönt och avslappnande springbreak! 
 
 

Fourth Video - Progress

Kategori: Utbytesstudent

Ytterligare två månader har passerat och jag har gjort ytterligare en video. Jag vet att jag sa att jag inte skulle göra några mera men det var svårt att hålla sig när folk hörde av sig och ville att man skulle fortsätta med dem.

Väldigt mycket just nu

Kategori: Utbytesstudent

Mycket mycket mycket just nu. Kollade in på min blogg tidigare idag och insåg att jag inte har uppdaterat på mer än 10 dagar nu. Varje dag sedan dess har varit helt fylld med saker att göra och har sedan dess spelat in en av kortfilmerna som jag producerar denna termin. Förra helgen så var Calico i Santa Barbara och besökte medan vi gjorde våra inspelningar och för att jag skulle hinna med allting som jag behövde göra så blev det inte många timmars sömn. Veckan har också varit helt fylld med saker och igår kväll spelade vi in sista scenen till filmen. Ut över det så har jag haft en hel del viktiga papper att lämna in i mina klasser och jag har varit på gymmet varenda dag i princip. Eftersom det är 24 timmars öppet så kommer jag ofta dit sent på kvällen när jag är klar med allting annat som jag måste göra. 
 
Det är idag onsdag och jag har bara en till lektion idag innan jag har tagit alla mina klasser före Spring Break som startar imorgon för mig. En veckas ledigt från skolan som jag kommer att spendera till större tiden uppe i SLO där jag inte har varit sedan slutet av februari nu. Så imorgon så är det gymträning på morgonen, två produktionsmöten mellan 9-11 och sen hämtar jag upp en kompis vid halv 12 på tågstationen som kommer från San Diego och som också ska upp till San Luis Obispo. Det kommer att bli ett bra och skönt lov med mycket tid på stranden och framför datorn med filmer, redigering och produktionsjobb. Lite ledighet från skolan med andra ord. 
 
Jag kommer under de kommande dagarna att ladda upp bilder från inspelningarna vi hade för kortfilmen Wrong Number så fort jag får dem från fotografen. Tills dess så får några bilder från min Instagram fungera. 
 
 

En vistelse i Ojai

Kategori: Utbytesstudent

En vecka har passerat sedan jag senast bloggade och för att vara ärlig så har inte så jätte mycket intressanta saker hänt. Jag har börjat gymma igen, hittade ett lokalt gym bara några kvarter från där jag bor så det känns skönt att börja komma i form igen efter all denna väntan. Skolan rullar på som vanligt och det är mycket produktionsjobb som tar upp tiden just nu. Filmar ett projekt denna helg, ett nästa helg och ett efter det. 
 
Igår så åkte Charles och jag till Ojai (ungefär en timme här ifrån) och turistade lite i staden. Tog foton, åt Froyo, gick runt och kollade en del i butiker. Sen när Dekker slutade jobbet så guidade han runt oss eftersom han är en "lokal." Han visade ett bra ställe att vandra (hiking) så vi gick upp till toppen av berget och hade en fantastisk utsikt när solen gick ned över The Ojai Valley. På vägen hem hittade vi lite apelsiner (någonting som staden är känd för) och resten av kvällen bestod att att äta glass och jobba med film produktionerna. 
 
Kommer den här gången inte att vara uppe i SLO förrän Spring Break (March 20th) eftersom jag har så extremt mycket jobb att göra på mina olika film projekt. Ger mig också lite mera tid att utforska Santa Barbara vilket är bara kul. Skickar med lite bilder från Ojai här under.
 
Apelsinträden i Ojai
Jake Dekker, våran lokala guide 
Ojai precis efter solnedgång 
Felipe posar för kameran
 
 

En söndags uppdatering

Kategori: Utbytesstudent

Det är nu söndagsmorgon här i Kalifornien och utanför fönstret så faller regnet snabbt och tungt. Det har varit regnigt nu sedan fredagen och tidsvis så har det fallit riktigt mycket. Extremt bra för torra Kalifornien och samtidigt så trivs jag ganska bra i regnet så ska inte klaga. Calico och jag har spenderat det mesta av våran tid inomhus med att spela lite spel, titta på film, dricka kaffe och så vidare. Mysväder med andra ord. Calicos mormor har också varit här så vi har spenderat tid med henne och var ute och ätit på resturang under fredagskvällen. 
 
Senare under dagen så är det dags för Oscarsgalan vilket betyder att jag ska sitta med Jennifer, Calicos mamma (som är den enda i huset som vill titta på den) och se när stjärnorna 4 timmar bort får sina priser. Imorgon bitti så åker jag tillbaka till SB där jag sedan kommer att vara under två-tre veckor innan jag kommer upp nästa gång på grund av massor med film inspelningar. 
 
Igår bokade jag också hotel till NAB i Las Vegas med tre andra kompisar. NAB är den stora film mässan som de har varje år och i år så får jag två dagar där med att titta på alla utställningarna och skapa lite nya kontakter- Ska bli kul, ser verkligen fram emot det. Dags att gå tillbaka till studerandet nu, skriver mera sen!