MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

Sista fyra veckorna

Kategori: Utbytesstudent

Det har varit väldigt tyst från mig på senaste tiden, och jag antar att hela bloggandet börjar att lägga av för mig. Det får bli en uppdatering då och då helt enkelt. 
 
För tillfället har jag extremt mycket att göra med skolan då jag har två "papers" som ska lämnas in i slutet av veckan så spenderar i princip hela dagarna framför datorn. Trotts det så är jag i San Francisco, så försöker att se mig omkring lite när man ändå är här. I övrigt så rullar skolan på och det är nu bara fyra veckor kvar tills den här terminen är över. På många sätt så känns det som att den precis har startat, och som att det var igår jag letade efter en lägenhet i Santa Barbara .
 
Ellen från min värdfamilj i SLO har varit nere i Santa Barbara mycket på senaste tiden och hjäpt till med makeup på våra filmer, och när hon skulle tillbaka förra söndagen så bestämde sig jag och Charles för att följa med. Det serverades nämligen en "smyg thanksgiving" middag eftersom pappan i familjen hade testat att helfritera en kalkon. Gott var det, och kom hem runt 9 på kvällen. En tre timmars kvällsutflykt med andra ord. 
 
Under måndagen så åkte jag till Ojai med lite kompisar för att titta på min film "What If" som visades i filmfestivalen där. Ingen vinst, men det var väkdigt kul att se den spelas och höra folk skratta år skämten än en gång. 
 
Filmen jag har jobbat på under hela terminen har nu blivit helt inspelad och är för tillfället i redigeringen. Vi förväntar oss att nästa vecka ha en "picture lock" så att vi kan skicka den till sound, color, titles, och visual effects. Vi hoppas på att ha filmen klar i slutet av nästa månad, och ska posta lite behind the scenes material från den om en vecka eller så här på bloggen. 
 
Skickar med lite bilder från ett stopp uppe i bergen åvanför Santa Barbara i kvällsljuset med molnen som kom in. 
 
 

Lite uppdateringar

Kategori: Utbytesstudent

Nu ska vi se, vad har hänt på den senaste tiden: 
 
Vi har filmat nästan allting av kortfilmen Brothers som jag producerar den här terminen. Förra helgen så blev det inspelningar på fredagen och lördagen med nästan 50 personer på inspelningsplatsen. Kul, och som alltid lärorikt. Imorgon, söndag, spelar vi in de sista scenerna från filmen innan det blir dags att gå in i Post-Production. 
 
Helgen spenderades i San Francisco med flickvännen och tillsammans med kompisar så firade vi Halloween. Vi klädde ut oss och gick sedan igenom Castro (homosexuella kvarteren) tillsammans med flera hundra andra utklädda och tittade på allas outfits. Helt fantastiskt hur folk klär ut sig, och alla är i en sådan god stämning. 
 
Veckan som kommer spenderar jag i Santa Barbara och San Luis Obispo, och kommer tillslut att få lite tid att jobba med olika filmprojekt som har blivit bortglöda pågrund av allt annat som har hänt på senaste tiden.
 
Klockan är nu 2 på natten och det är dags att sova för en tidig morgon med en resa ned till Santa Barbara och som sagt, sista inspelningsdagen för Brothers. Godnatt!