MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

Snart dags för produktion

Kategori: Utbytesstudent

Verkar som att jag har varit väldigt dålig med uppdateringar hela den senaste tiden. Har bara blivit så mycket att göra att jag ha glömt bort att uppdatera, eller inte haft tid. Hur som helst, saker rullar på och jag är för tillfället tillbaka i Santa Barbara. Under helgen spelar vi in min kortfilm som jag producerar, så det är väldigt mycket fixande och planerande inför det som tar upp större delen av min tid. Och med 45 personer på inspelningsplatsen så är det mycket logistik som måste fixas med. 
Efter den här helgen så kommer saker verkligen att segas ned snabbt, och det kommer bli mera fokus på jobbet, skolan och att bygga filmkontakter snarare än produktionen.
 
Vädret här borta är nu lite svalare, men vi har fortfarande en hel del dagar då det är 25 grader eller varmare. Inget regn än så långe, men vi väntar och hoppas för fullt. Tänkte efter helgen också få upp lite bilder från lägenheten på bloggen så ni alla kan se hur den ser ut. Återkommer med det! 
 
Förra veckan kändes väldigt lång eftersom jag under onsdagen åkte upp till SLO, och ägnade hela torsdagen och lite av fredagen åt att filma två videos för olika företag. Sedan under fredagen-söndagen spenderade jag tid i Santa Barbara, vilket var första helgen i staden på länge. 
 
Nu är det dags att sätta sig i bilen med togo muggen med kaffe och åka till skolan för möten! 
 

En till vecka

Kategori: Utbytesstudent

Och då är jag åter igen tillbaka i San Francisco. Det har varit en vecka med full fart åter igen och långsamt så börjar saker med kortfilmen jag producerar att falla på plats. Jobbet och skolan rullar på och det enda jag verkligen behöver jobba på är att få lite mera fritid för att titta på TV eller så. 
 
Calico har skaffar ett jobb på en kaffe kedja precis där hon bor, och igenom det så avnjuter jag gratis kaffe när jag är här uppe. Riktigt gott kaffe också! 
Under gårdagen så gick hon och en kompis på en model-visning under eftermiddagen nere downtown, och efter det så gick vi alla ut och åt middag på en restaurant med väldigt god asiatisk mat. Hon är för tillfället på skolan och har spenderat hela dagen med att jobba på mina produktioner och ska precis ta tag i mina läxor. Stannar i stan till och med söndagsmorgonen och blir ett kort besök på IKEA och i San Luis Obispo innan jag åker tillbaka till Santa Barbara. Har en inspelning på kvällen för jobbet, och läxor som vanligt. 
 
Har också köpt en 27 tums skärm för all min redigering som jag är väldigt stugen på att börja använda. Köpte dessutom alla möbler från Khatchik eftersom han flyttar hem om tre månader så har alling jag vill ta med mig upp till San Francisco nu när jag flyttar om åtta månader. 
 
Skickar med lite bilder från de senaste filmingarna i San Luis Obispo och Santa Barbara.
 
 

Full fart

Kategori: Utbytesstudent

Klockan är fyra på lördagsmorgonen och jag sitter redan uppe och gör lite av mitt jobb. Det är ända tiden under veckan som jag faktiskt har tid att ta hand om mycket saker som jag vill göra, så passar på. Under söndagen så åkte jag hela vägen från San Francisco ned till Santa Barbara för att hämta upp kompisar, och sen åkte vi till Los Angeles för att gå på "Emerging Cinematographers Awards." En kul kväll med flertalet kortfilmer som visades och nya spännande folk att träffa.
 
Under torsdagen så åkte jag ned till Los Angeles igen för att filma en musikvideo tillsammans med kompisar. Det blev full fart från 6 på morgonen till 11 på kvällen men väldigt kul och extremt mycket man lärde sig. Det var också 33 grader i LA den dagen så något varmt att springa runt med en kamera kan man säga.
 
Idag så har jag filmingar för The Avocado Festival i Carpenteria (lite utanför Santa Barbara) innan jag åker upp till San Luis Obispo för veckans sista inspelning. Sen har jag två lediga dagar utan inspelningar då jag kan ta det lite lugnt, och ska fira Ellen på söndagen.