MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

Tillbaka i San Francisco

Kategori: Utbytesstudent

Kom precis tillbaka från Ikea i Oakland och sitter nu hemma hos Calico med en bil full av saker som ska tillbaka till Santa Barbara. Eftersom jag bara har ett år till i SB så försöker jag att köra saker som jag kan ta med mig till vart jag nu flyttar i Californien nästa år. Köpte en julgran också (i plast såklart), väldigt tidigt men ville inte att de skulle ta slut så lägger den på lager så länge.
 
Är som sagt uppe i San Francisco nu igen men kommer inte att vara här på tre veckor efter det att jag åker ned på söndagsmorgonen, eftersom det är mycket med filmandet nu och måste lägga lite mera tid på det. Var ju här förra helgen också tillsammans med Calicos mamma, och köpte den gången nya iPhonen. Stod i kö tidigt på morgonen, men fick den och har nu levt med den i en hel vecka och är helt kär i den. 
På söndagen så åker jag som sagt tillbaka till Santa Barbara väldigt tidigt, klockan 6 på morgonen. Har två möten vid lunch i SB innan jag ska till Los Angeles med kompisar och gå på en film awards cermony för unga film fotografer. Blir ett bra tillfälle att träffa nya kontakter, och se bra kortfilmer. Blir en sen kväll när vi kommer tillbaka till SB och sen har jag en vecka av filmingar, läxor, skola och andra saker. 
 
Under tisdagen så var det Felipes födelsedag (och Calicos också, firade henne förra helgen) så vi gick ut med lite kompsar och käkade middag på CPK vilket var väldigt trevligt!
 
Jobbar för tillfället för colleget och gör en video i veckan relaterad till hälsa och vällevnad. Jag tänkte att jag skulle börja ladda upp dem snart och posta lite i gruppen, men gör det när jag har gjort några flera. Har bifogat lite bilder här under. 
 
 

Inflyttade

Kategori: Utbytesstudent

På lördagsmorgonen, efter att ha haft frukost med en kompis som var på semester i Kalifornien, så åkte jag ned till Santa Barbara tillsammans med Felipe och Ellen för att flytta in. Så under dagen flyttade vi saker, fixade med utilities, och gjorde saker i allmänt som måste göras när man hittat en ny bostad. Det är ungefär det som de senaste dagarna har bestått av, och nu börjar saker tillslut bli mer normala. Vi fick el igår kväll efter tre dagar utan det pågrund av missförstånd och fel från bolaget som tar hand om det, och tillsammans med elen kom också internet. Kommer att ladda upp bilder från lägenheten snart, men vill gärna fixa lite mera med den innan jag gör så. 
 
Idag så har jag lektioner till tre på eftermiddagen och sen så åker jag upp till San Francisco för att träffa Calico och spendera tid med henne under helgen. Ska bli skönt att lämna Santa Barbara lite, få lite lugn och ro och kunna ladda om batterierna. 
 

Snart blir det inflyttning

Kategori: Utbytesstudent

Tillbaka i SLO en sista gång innan jag på riktigt bor i Santa Barbara. Flyttar ned på lördagsmorgonen (hämtar nyckeln vid 10) och sen så ska större delen av helgen ägnas åt att flytta in allting och fixa med saker som man måste fixa med när man flyttar in. Efter det så är jag tilllslut bosatt i Santa Barbara på riktigt och kan fokusera mera på saker som jag verkligen vill göra. Har redan en hel del film projekt på gång och kommer att uppdatera er om det inom den kommande framtiden. 
Uppdaterar troligen på söndag med bilder från min nya lägenhet.

Skola, lägenhetsletande och Ojai vistelse

Kategori: Utbytesstudent

Några långa dagar har passerat igen och det är nu en till helg som spenderas uppe i SLO. 
Efter lång och intensiv men fantastiskt härlig helg uppe i San Francisco så kom jag tillbaka till San Luis Obispo runt 3 tiden på måndagen (som var en helgdag, Labor Day). Eftermiddagen och kvällen spenderades i staden och hemma hos Poczak familjen och jag lämnade på tisdagsmorgonen vid 6 tiden för att åka ned till Santa Barbara. Resten av dagen var jag i skolan med saker att fixa och på kvällen övernattade jag hos en kompis. Onsdagen var en till intensiv dag i skolan och när jag var klar med mina lektioner vid 4 tiden så blev det en tur till Ojai med en kompis där hon visade mig staden så nu har jag tillslut sett allting som finns att se där i princip. 
Natten spenderade jag hos en kompis som bor lite utanför staden med en fantastisk utsikt och jag lämnade tidigt på torsdagsmorgonen för SB för att ha mina lektioner och fixa med lite saker innan jag och Felipe åkte upp till SLO för att bo här under helgen. 
 
Under gårdagen hade vi tillslut tur i vårt lägenhetsletande- vi hittade ett ställe att bo! Och inte bara det, men det är också i samma komplex som vi bodde i förrut, fast en två rummare. Så under dagen idag tog jag, Felipe och Ellen en snabb tur ned till SB för att skriva på kontraktet och under kommande fredagen så får vi flytta in. Så med andra ord, en till vecka av resande och pendlande innan vi tilllslut har ett ställer där vi kan bo. 
 
Skickar med lite bilder från de kommande dagarna här under!