MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

Helgen

Kategori: Utbytesstudent

Helgen var bra. Som jag sagt tidigare så har jag varit borta varje helg fyra veckor i rad nu så det var skönt att vara lite mera runt SLO. Men jag fungerar också på ett väldigt speciellt sätt - jag tycker inte om att inte göra någonting.  Så att hålla mig inne hela fredagskvällen var tufft men välbehövt, spenderade den med att titta på Flight. Under lördagen åkte jag med Amy ned till Pismo Beach och tittade på ett ställe där 16 tusen fjärliar samlas varje år. Otroligt många fjärilar måste jag säga! Efter det så drog vi till Starbucks och stannade för att studera under en timme eller två. Resterande kväll var lugn och jag såg filmen Argo. Under söndagsmorgonen pratade jag med min farmor hemma i Sverige och gick till gymmet. Efter det åkte Amy och jag upp längs Highway 1 och fotade längs med vägen. Vi kom upp till Big Sur innan vi vände och åkte tillbaka. Vacker dag och underbara miljöer. På kvällen tittade jag på Oscarsgalan och såg till min glädje många bra vinster, bland annat Argo. Så en helg med Starbucks varje dag (och ser ut som att denna vecka följer i de spåren) och mycket Amy. Men det var väldigt kul och en lång vecka framför mig nu. Det är också sista med mina nuvarande klasser (förutom finals). Här kommer några bilder från helgen.
 

Lugn vecka

Kategori: Utbytesstudent

Då blir det ett inlägg med saker som hände över veckan. Den har inte varit jätte intressant men det finns alltid någonting att berätta om, så jag listar dem i punktform här under: 
 
- I veckan hade Healt-klassen sin examen vilket är att ta med en robotbaby hem och ta hand om den under några dagar. Grejen med den är att det är en dator i den som vaknar upp och skriker tre gånger på natten, den behöver ständigt "mat", man måste byta blöja på den och så vidare. Och om man behandlar den dåligt så börjar den skrika och en dator registrerar detta och man får 10 poängs avdrag. Dessa små barn har underhållit oss under två tre dagar med att skrika under lektioner och finnas överallt på Campus. 
 
- Gick på bio med Amy och såg Side Effects under veckan. Bra film och kul att gå på bio igen, det var ett tag sedan.
 
- Helgen ska nu spenderas med fotografering både här i SLO, i Pismo Beach och i Big Sur tänkte jag. Ska bli kul! 

En härlig helg

Kategori: Utbytesstudent

Det har varit några riktigt upptagna dagar och jag ska försöka att sätta ord på allting som har hänt. Vi börjar med fredagen. 
 
FREDAG
Gick av campus med Bruna och vi drack en smoothie till lunch. Temperaturen gick upp mot 25 och det var strålande sol vilket fick det att känns som rena rama sommaren för en svensk som jag. Träden står också redan i blom här i SLO så det bidrog till den härliga känslan. 
Efter skolan hämtade Luke upp mig och Ellen och efter två timmar av resande runt för att hämta upp saker hos alla så bar det tillslut av mot Los Angeles. Vi kom fram runt 10 tiden till Demi och vi gick ganska direkt och la oss. 
 
LÖRDAG
Vaknade upp vid 6:45 och efter att snabbt gjort i ordning oss så bar det av mot Starbucks för frukost, a.k.a kaffe. Det var min 30de drink och jag är nu guldmedlem på Starbucks. Härligt, känns som typiskt Martin!
Vi satte oss sedan i bilen och körde mot Disneyland dit vi anlände lite efter 8. Efter en lång väntan för parkering så satt vi på tåget mot parken. Dagen spenderades sedan på de båda parkerna (Disneyland och California Adventure) med att åka olika attraktioner av olika slag, njuta av värmen på 28 grader och stekande sol, äta mat och ha det allmänt härligt. Det sista som hände innan vi lämnade parken var att vi fick se vattenshowen World Of Color vilken var helt magiskt. 20 minuter av vatten som skjuts 5 till 20 meter upp i luften med olika färger, samtidigt som det spelas både Disneymusik och videoklipp i dimman från showen. Det var då man verkligen fattade att Disneyland är stället där drömmar blir sanna, för det var som en dröm att titta på det. Underbart! Vi slutade med att ha varit på Disneyland i runt 15 timmar och gått alldeles för mycket. Vi kom tillslut hem runt halv 12 och vi gick inte och la oss runt 2 tiden. 
 
SÖNDAG
Med en så sen kväll så gick vi inte upp förrän 11-tiden ungefär. Våra fötter var fortfarande lite ömma men vi klarade av att gå upp och göra oss i ordning. Morgonen började åter igen på Starbucks och efter det åkte vi mot IKEA där vi åt mat, tittade på saker och annat. Efter det en tur ned till Huntington Beach innan vi släppte av Demi och åkte hem. Kom tillslut hem runt 10 och sömn blev det tidigt. Det har varit en lång helg men en härlig en. Vi är också lediga på måndag så blir skönt för vilande. 
 
 

 

Fullt ös

Kategori: Utbytesstudent

Klockan är lite över 11 på kvällen, jag ska vakna upp om 7 timmar och jag har några hektiska dagar både bakom och framför mig. Sammanfattningen är att detta blir ett ganska kort blogg inlägg. Jag har försökt att blogga hela veckan men jag vet inte, det har liksom inte funnits tid.
Där hemma i Sverige har ni just nu sportlov och kallt och snö. Här kommer värmen tillbaka och vi hade 23 och strålande sol idag. Så under femte perioden när jag inte hade någonting att göra låg jag i gräset och vilade med en kompis som inte heller hade någonting för sig. Det har jag aldrig kunnat göra under februari förut!

Så här ser i alla fall planerna för helgen ut. I morgon efter skolan åker jag, Luke och Ellen ner till LA där vi bor hos Demi fram tills söndagen. Vi ska under lördagen gå på Disneyland och under söndagen shoppa innan vi åker hem. Vi är åter igen lediga under måndagen så får se vad som händer då, troligen bio och filmande med en kompis. Jag kommer givetvis att uppdatera med hur Disneyland var när jag kommer hem så det har ni att se fram emot om något. 

Det var allt för den här korta uppdateringen, skickar med lite bilder från förra helgen när jag var i Santa Barbara och Fresno. Hej så länge!

Yearbook submission

Kategori: Utbytesstudent

Okej blir en kort uppdatering idag också för att beskriva en otroligt trevlig tradition som vi har i Yearbook och som jag får ta del av här under mitt utbytesår. När jag var i Sverige och gick på Karl Johansskolan så hade vi en skoltidning och ibland så satt vi kvar efter skolan med fika och gjorde klart den så den fanns i klassrummen dagen efter. Här på SLOHS så har vi en Yearbook för skolan som varje high school antar jag och vi har där ett löpande schema - vi måste skicka in ett antal sidor lite då och då och idag var en sådan dag. Så under kvällen satt vi kvar i skolan till 7:30 och jobbade med redigeringen av sidorna. Läser igenom, fixar med layoten, färgerna och kollar alla namnen. Idag var vi runt 6 stycken som kom och gick och det var riktigt kul att sitta med dem alla och jobba. Vi spelar musik i bakgrunden, har pizza och MntDew och bara jobbar som ett team. Fantastiskt. Och efter när man lämnar campus så ser man in igenom dörrarna på idrottshallen där basketlaget spelar match och det är fullt med människor på campus. För en som mig som många gånger stannade på min svenska skola till 8 på kvällen för att jobba med redigering så är det härligt att känna en stämning av entusiasm runt om på campus flera timmar efter att alla har slutat för dagen. Det var bara det jag ville säga. 
 
( PS - Kendra ville att jag skulle skriva hennes namn i bloggen, så här är det)
 

Uppdatering igen

Kategori: Utbytesstudent

Dags för ett blogg inlägg då efter ett tag av uppehåll. Det har varit en hektiskt tid på senaste tiden. Inte bara har jag börjat med att läsa både Twitter och nyheter vilket drar väldigt mycket tid, men jag har också försökt att sova mindre för att hinna med mera saker. Hinner fortfarande med 7,5 timmar sömn men helgerna blir ofta sena kvällar och tidiga morgonar. Har beställt proteinpulver så att jag kan börja ta gymmningen på ännu mera allvar, köpt nya kläder och letar efter flera vänner (men det kanske inte är det mest relevanta haha). Blandar också språket mera mellan Svenska och Engelska för att hjälpa hjärnan att byta mellan de olika språken och bli bättre på dem båda (för min svenska har blivit något sämre). Lite andra saker som har hänt och kommer att hända: 
 
MONTEREY
Åkte till Monterey senaste helgen med Luke och Ellen och besökte Akvariumet (som är känt), åt mat på den första Bubba Gump restaurangen och gick en snabb tur runt på H&M. 
 
NYA SVENSKAR
Det har kommit några nya svenskar till skolan. Eller några, snarare två - Nils och Lisa från Skåne. Härligt att ha lite Svenska att prata på skolan nu också och det ger ytterligare mer perspektiv på skollivet och det amerikanska samhället. 
 
FRAMTIDA RESOR
Mycket kommer att hända de uppkommande veckorna. Resor till Fresno, Santa Barbara, Los Angeles och San Francisco är redan inbokade och det är bara inom tre veckor. Vet inte riktigt vad som händer efter det men det får framtiden visa. Mycket resande vill jag hinna med! 
 
FELIPE KOMMER ÖVER
Ni läste rätt alla Örebro vänner. Min svenska kompis Felipe kommer över under spring break och vi ska hänga runt i Los Angeles, San Luis Obispo och andra ställen som kan vara kul att se som turist. Är väldigt sugen på detta och det är nu endast en och en halv månad kvar. 
 
FILM FILM FILM
Jag skrotade mitt stora filmprojekt med brist på tid som orsak och ska istället filma ett gäng korta scener som ska kunna vara tagna från spelfilmer för att testa olika typer av filming. De ska alla vara i olika genrer och med olika kameror. Först ut är en drama scen filmad på en 5D mark 3 - ska bli riktigt kul! Lite senare kommer jag att filma en skräckscen på en RED EPIC! 
 
Det var en liten uppdatering för nu. Här följer lite bilder och så återkommer jag lite senare. Vi hörs!