MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

FIFTH VIDEO - ADVENTURE

Kategori: Utbytesstudent

Då har det gått nästan tre månader till sedan jag sist postade en video om mitt liv här borta och det är dags för en till. Enjoy! 
 

SBCC Film Awards, skolan över och lägenheten borta

Kategori: Utbytesstudent

Då är skolan över, och allt är borta ur lägenheten. En riktigt stressig vecka är nu över och det viktigaste är klart, och Charles och jag är nu i SLO och tar det lite lugnt över veckan för sen en helg av filmning. Finals var förra veckan och det blev mycket studerande och inte mycket av någonting annat, men det gick fort och slutade med ett A i engelska och vet inte vad jag fick i matte och directing än. 
Under fredagen så hade vi "SBCC Film Awards" vilket var väldigt kul med alla film människor uppklädda och lyckliga över att tillslut få se sina kortfilmer på den stora skärmen. Det gick väldigt bra för alla kortfilmer som jag har producerat under denna termin. Wrong Number vann för "Best Sound Design" och Fucking Frank vann "Audience Award." Min egna kortfilm, What If, vann för "Best Editing" och jag vann för "Best Screenplay." Med andra ord, success! Senare på kvällen så åkte jag upp till SLO och lånade Calicos familjs Suburban, för att sedan under söndagen köra ned och fylla upp den med alla saker från lägenheten.
Under söndagen, när allting var inpackat och lägenheten var städad så blev det CPK (California Pizza Kitchen) med kompisar och sen häng hos en annan kompis hela natten. Under måndagen lämnades nycklarna tillbaka och den överfyllda bilen körde tillbaka upp till SLO där vi nu har lastat ut allting och njuter av sommaren. 
 
Under de kommande tre veckorna så har jag lite filmjobb att göra klart, packning, festival submissions av kortfilmerna jag har jobbat på, och sen försöka njuta av att ligga på stranden och kanske resa lite också. 
 
Skickar med lite bilder från de kommande dagarna här under. 
 
 

Sista veckan!

Kategori: Utbytesstudent

Mina första finals imorgon, och är verkligen inte taggad. Har Mattefinal imorgon kväll och har studerat under helgen men ska ägna hela dagen åt det imorgon också. Kroppen har redan gått in i ett "summer mode" och jag känner mig bara för att ligga på stranden och ta det lugnt, samt slappa vid datorn och i sängen, saker som jag inte har gjort på väldigt länge men som jag har ägnat större delen av helgen åt. Förhoppningsvis så blir det mera bloggande så fort skolan är över också, har en sista intensiv vecka innan mitt love börjar. Har finals imorgon och på onsdag, tre kortfilmer som måste bli klara och några till som måste exporteras, en reklamfilm att spela in, SBCC film awards på fredag, samt en utflyttning från min lägenhet. Men allting blir lättare så fort skoaln är över och jag har tid att bara fokusera på att avsluta allting för terminen. 
 
Skickar med två bilder från helgen, och återkommer med mera uppdateringar när jag har gjort alla testen! 
 
ps: Båda bilderna är videos som jag har postat på instagram, så om du har lust kan du kolla in på @martinrisberg för att se korta klipp från vad jag ägnar mig åt här borta. 
 
 

Prom och kortfilm

Kategori: Utbytesstudent

Tillbaka i Santa Barbara efter en väldigt kul kväll på prom med Calico och hennes kompisar. Det slutade med att vi åt en fin middag, åkte limo till prom, dansade under flera timmar och sen åkte limo tillbaka. Under söndagen så åkte jag tillbaka till Santa Barbara och sedan över till Ojai för att filma det sista för min kortfilm. Filmen är nu redigerad och har ett PictureLock så audio, titles och color jobbar för tillfället på den för att få den någonlunda klar till min lektion nästa måndag då man ska lämna in den. Ser väldigt bra ut och ska bli kul att visa alla den i slutändan.
 
Med bara två veckor kvar tills skolan är över så är det mycket att göra för tillfället. Har en sista essay i min engelska om två veckor och ett till mattetest, men annars så är jag i princip helt klar med skolan innan sommaren, så resten lägger jag på att göra klart olika filmprojekt som jag har jobbat på. Skickar med två bilder från PROM här under. 
 
 

En till kort uppdatering

Kategori: Utbytesstudent

En till kort uppdatering för att jag inte har tiden att skriva lika långs som jag skulle vilja. Sitter för tillfället uppe i SLO och jobbar med produktionsjobb, läxor och redigerar en till Toyota video. Tanken är att den ska bli klar ikväll och då kan jag ha tiden att titta på en film och sedan få gott om sömn. På lördag så har Calico sin prom som jag ska gå på så tar hela dagen och blir väldigt kul, och sen under söndagen så åker jag tillbaka till Santa Barbara för att filma under kvällen i Ojai för min kortfilm och sedan redigera den tills den är helt klar. Som sagt, sjukt mycket under de kommande tre till fyra veckorna vilket är anledningen till att jag inte har bloggat så mycket men det får bli mera sen när det lugnar ned sig. Laddar upp en bild från igår när Charles och jag åkte till Ventura för att köpa lite kläder och hade Starbucks på vägen.