MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

I'm on the top

Kategori: Utbytesstudent

Klockan har tickat över 00:00 här borta och jag sitter med datorn i min famn, halva huset ligger och sover och jag ska tilllslut försöka att blogga om lite vad som hände denna vecka. Jag tar det lite i ordning, eftersom inget riktigt hände innan torsdagen så hoppar jag in där. 
 
TORSDAG:
Tillbaka glad i skolan efter att blivit av med det mesta av förkylningen. Vännerna är glada och allt känns strålande. Lektionerna flyter förbi och efter skolan stannar jag på teater-repetitionerna där vi går igenom andra akten på våran föreställning. Efter skolan får jag skjuts av Skyler (en tjej i teatern) som ändå ska samma väg som jag till Krystofs hus och vi pratar och hänger runt, samt filmar och tittar ut över SLO medan ljuset lägger sig och alla ljusen tänds. Magiskt. Hem och göra läxor innan jag går och lägger mig. 
 
FREDAG:
Ytterligare en kanondag. Smile hela tiden är mitt nya motto. Hänger runt på lektionerna med sköna människor, börjar äntligen förstå High School och älskar det. Under lunchen hoppade jag, Tino, Amy och ytterligare en kompis till henne in i bilen och körde till Carl's Jr. och åt riktigt goda hamburgare, diggade musik i bilen och lekte runt. Helt kär. Lektionerna går bra och efter skolan är det teater. Vi går igenom hela andra akten och pratar om annat i pauserna. Efter skolan får jag skjuts hem tillsammans med Crystal för att äta kvällsmat efter ett litet träningspass. Hade tänkt hänga med lite kompisar under kvällen men fick bli en liten filmkväll istället, det var kul det med. 21 Jump Street fick än en gång liva upp kvällen, men den var bra så det funkade. 
 
Vad har annars hänt då? Jag har äntligen tagit tag i min träning och styrketränar hemma för tillfället men på tisdag ska jag börja på ett gym, då börjar allvaret. Kanske inte ritkigt är behövligt eftersom jag sett att jag gått ned 2 kg sedan jag kom hit (HUR?) men alltid skönt att vara i form. 
 
Jag ska på bio imorgon vilket blir min premiär här och det blir filmen Looper så är ganska taggad. 
 
Jag, Mattia och Henrique har bestämt att vi ska gå på Swedish House Mafia i San Francisco i februari vilket är deras sista turne och vi är väldigt taggade för det. 
 
Min och Simon Flacks kortfilm Somnium vann i Josef-festivalen i Örebro vilket betyder att filmen kommer att tävla mot andra filmer från hela Sverige i trollhättan om en månad. Riktigt stolt över filmen och över allas insats. Vi nådde det vi satsade på, ännu ett bevis på att man kan göra allt man vill med vilja och entusiasm! Filmen finns på följande länk om du inte redan sett den: http://www.youtube.com/watch?v=hqaQAOOWUL4 
 
Det var en kort uppdatering av vad som händer. Det är dags för lite sömn för imorgon bitti bär det av mot Starbucks på morgonen för att sitta och jobba med mitt filmmanus som jag äntligen ska börja skriva på, riktigt taggad! 
Soooo, goodnight! 
 

 

A little break

Kategori: Utbytesstudent

Kort uppdatering idag. Har spenderat dagen med läxor, gått på ännu en shoppingrunda till TJ-Maxx, Target och äta på Burger King. Stannade till på matbutiken också och kollade på alla roliga saker de har inför Halloween. De är verkligen taggade på det här haha.
Tog sedan cykeln upp till höjden bakom huset igen och tittade ut över mörkret som la sig över SLO. Samtidigt pratade jag också med Hanna som lämnar landet idag, för ett par timmar sedan faktiskt. Hon var utbytesstudent i Alaska men det fungerade inte och det har varit skönt att haft någon att prata med på senaste tiden. Önskar henne ett trevligt liv hemma i Sverige, jag vet att det är rätt för henne. 
 
Vill verkligen ställa om till engelskan nu så ska försöka att inte blogga på en vecka (förutom bilduppdateringar), kanske till och med två. Jag överlever fortfarande och ni som har mig på Facebook kan kolla mina uppdateringar. Men ska begränsa till att få så lite svenska som möjligt, har blivit mycket av det på senaste tiden. 
 
Så ses om ett tag älskade läsare! 
 

En dag i rätt riktning

Kategori: Utbytesstudent

Idag har varit en bättre dag, tillslut. Jag har kommit över min deppiga period med febern och förkylningen och tagit tag i mitt liv igen.
Jag vaknade vid 9 tiden, tog mig upp ur sängen och ringde lite Skype-samtal. Sen fixade jag runt i huset, tog en dusch och åkte vid 12 tiden iväg på min longboard till Cosco för att äta en liten lunch för mig själv. En stor varmkorv och läsk fick det bli. Sen åkte jag hem men förbi matbutiken och gick till Redbox och hyrde två filmer för 2 dollar totalt! Hemma sen gjorde jag läxor, slappade och sysselsatte mig. Middagen fick bli Panda Express som Max körde oss till. Mums, alltid gott! 
 
Vi såg båda filmerna under kvällen och den första, Extremely Loud and Incredibly Close var extremt bra. Har vunnit och blivit nominerad till många priser och den var förtjänt av dem. Fina bilder, riktigt bra skådespel och en gripande historia. Bra beslut! 
 
Den andra filmen var ATM som Crystal "ville se". Den var raka motsatsen; saknade logik, uselt skådespeleri, fult foto osv. Även om den klassas som skräck så var den knappast det, bara en annan film i mängden av B-filmer man sett och kommer se. 
 
Imorgon är det tänkt att jag ska hålla i min "nyttiga" trend och dra ut och filma och spendera tiden som bäst med läxor och kompisar.
 
Kom idag på hur utsatt man är som utbytesstudent. Man skickas ut till en familj man inte känner för att spendera ett år där och prata ett språk man inte har som modersmål, hela tiden. Visst träffade man kompisar på Soft Landing-campet, folk som nu är över hela landet på ett liknande år. Men det är läskigt att tänka hur ensam man är. Därför betyder verkligen vänner så mycket när man känner att ensamheten kommer fram. Både vänner hemma som nya vänner här. Så till alla som läser detta, tack för att ni finns och kommer finnas när ni behövs!
 
 
Måste fota mer med min nya iPhone också, men här kommer i alla fall några testbilder från idag. Gillar verkligen kvaliteten! 
 

Some days are like this

Kategori: Utbytesstudent

Visa dagar är inte perfekta hela vägen till slutet. Hade en bra onsdag och allt som var kopplat till skolan gick bra, men sista halvtimmen på teatern började jag känna mig snurrig, huvudvärk, täpt i näsan osv.
Japp, jag har blivit sjuk. Så nu sitter jag här i min säng, halv 9 på kvällen och på väg att gå och lägga mig. Blir med 99% säkerhet ingen skola för mig imorgon, istället ska jag försöka att ta mig upp på stan och köpa den nya iPhonen (innan den försvinner ur butikerna) och sen blir det läxor och sova under dagen. Vissa kanske tror att allt är frid och fröjd här i USA, låt mig berätta någonting - det är det inte. De har samma problem här som där hemma, och har de inte de så tar man som utbytesstudent med sig dem hit. Vissa dagar är bara svåra helt enkelt, men det är också på de dagarna som man utvecklas mest. Jag kommer komma hem som en helt ny människa och jag kommer att ha kunskap som jag aldrig trodde att jag skulle ha när jag kommer hem. Men det är det som är så underbart. Man vet inte vad året ska ge innan man åker iväg, man bara njuter av att vara här och även om inte varje dag är felfri så är varje en ny lärdom. 
 
Får ta denna tid hemma till att skriva på mitt filmmanus också, släppa alla tankar lite.
 
Skickar med dessa två videorna idag, för att visa er lite från detta underbara land och för att få er i min stämning

 

 
 
 

En uppdatering mitt i veckan

Kategori: Utbytesstudent

Mitt i veckan nu då. Onsdagen har precis passerat och jag har inte haft allt för mycket fritid under dagen, till det ger vi en stor ledsen gubbe. Kom hem från skolan och teatern och gjorde i princip bara läxor innan jag nu går och lägger mig. Okej, två undantag - 
 
- Jag och Henrique stannade till på Burger King på vägen hem vid busstoppet, handlade lite hamburgare och gick hem.
- Jag, Henrique, Zoe, Crystal och Brydon tog bilen och köpte mite Froozen yogurt som vi glatt firade med att lämna Zoe och köra iväg med bilen (Vi alla hade väldigt kul, inklusive den efterlämnade). 
 
Längtar för fullt till fredagen då jag ska dra till Verizon butiken och köpa den nya iPhonen, inte långt kvar nu! Annars händer det inte mycket mer spännande de närmaste dagarna, så får se om jag får fritid att jobba på mitt nya filmmanus? 
 
(ger er en del bilder, från idag och från skolan, som jag älskar)
 
 

New week

Kategori: Utbytesstudent

 
Ännu en helg har kommit till sitt slut. Det blev inget surfande eller bil-bioande denna helg heller. Anledningarna är som följer - inga vågor och ingen bil eller tid. Men vi hade väldigt kul ändå, träffade massa människor och satt uppe sent. Man tänker olika varje sekund, men som just nu så skulle jag inte byta det jag har mot någonting annat. 
 
Idag besökte jag och Bob Verizon-butiken och satte upp ett abonnemang till mig. Jag kommer att betala 90 dollar i månaden för 2 GB av 4G-data, obegränsat med SMS och 450 minuter i ringtid. På fredag går jag in i butiken och köper min alldeles egna iPhone 5, 32 GB vit som det ser ut. Telefonen får jag då för en tredjedel av priset i Sverige på grund av abonnemanget och det är bara att säga upp när jag lämnar landet, kostnadsfritt. Så fem dagar kvar, mina damer och herrar, fem dagar! 
 
Det andra som hände under dagen var att jag besökte Forever 21 med Ellen och Crystal. Eftersom surfingen uteblev ville jag göra någonting annat med min tid och det här var möjligheten. De hade en liten mansavdelning och där hittade jag faktiskt två klädesplag som nu ligger i min garderob. 
 
Under veckan händer inte så mycket mer än att jag har skola att gå till, teater efter skolan och fritid med läxor och vänner. Resten lämnar jag åt ödet - det blir nog en bra vecka ska ni se! 
 

Sometimes the only way out of a bad day is going to bed

Kategori: Utbytesstudent

 
Lever för tillfället i ett hus med 4 ungdomar springande omkring. Helgen började igår med att Ellen sov över här och vi har pratat och umgåtts ända sedan dess och på söndag lämnar de huset, så en intensiv helg i socialt umgänge. Imorgon drar vi ett gäng iväg och surfar i Pismo Beach är det tänkt. Kanske blir ytterligare lite longboardande också?
 
Idag lärde jag mig vad hemlängtan är. Tillslut? Det är inte hemlängtan i form av att jag saknar mina vänner, inte för att jag inte gör det men för att jag vet att de finns kvar. Snarare hemlängtan till mitt produktiva jag, saknar att alltid ha saker att göra. Just nu har helgen varit dödtid och produktionen har sjunkit, jag gillar det inte och mår nästan dåligt av det. Sysselsätter mig så bra jag kan men det är svårt. Blir upp 8 imorgon och en tur till Starbucks där jag sitter och jobbar tills 11, det kanske kan bota det? 
 
Dagens bästa i alla fall var att jag, Henrique och Krystof gick upp för berget bakom mitt hus och såg ut över hela San Luis Obispo medan solen gick ned och lamporna tändes. Tvåa på listan över fina minnen härifrån. 

En uppdatering

Kategori: Utbytesstudent

Då ska vi se, det har hänt lite sedan jag senast skrev så nu blir det en liten uppdatering för er alla
 
Skolan rullar på som vanligt, läxor och annat som tar upp större tiden av min fritid, träffar nya kompisar på rasterna och njuter av sensommarsolen här borta. På många sätt känns det konstigt att livet där hemma fortfarande existerar. Alla cykelbanor, skolan, familjen och vännerna. Det känns så långt borta och samtidigt så nära. Men det är väl en av fördelarna med att vara utbytesstudent antar jag? 
 
I tisdags var det 9/11 och det betyder i San Luis Obispo High School inte så mycket mer än att man har en tyst minut för hela skolan. Jag har också American Government och där ägnade vi hela lektionern, 70 minuter, åt att prata om vad som hände och vad det har lett till. Intressant lektion och man lärde sig en hel del nytt. 
 
Idag annonserades nya iPhonen vilket för mig var en stor höjdpunkt. Ska köpa den när den släpps om lite mer än en vecka och då blir jag den första att lägga vantarna på den. Känner mig lite elak som är glad för att den kommer till USA hela två veckor före Sverige, men är man en "amerikan" så är man... 
 
Trodde i viss mån att den Amerikanska skolan skulle vara enklare än den Svenska, men nej nej. Här är det läxor varje dag och så. Jag har inget emot det, men många har så när ni hemma i Sverige klagar på att ni har mycket läxor, sätt er då in i situationen många ungdomar här har. De kommer hem vid 4 tiden från skolan och sitter fram tills de går och lägger sig med läxor. Bara någonting att tänka på liksom när ni har två läxor i veckan... 
 
Dags att gå och lägga sig, två prov på fredag och för sånt behöver man sömn har jag hört. Jag ska försöka hålla mina längre blogginlägg till helgerna eftersom jag har så mycekt för mig nu med allt, får se hur det går! 
 My weekend

Kategori: Utbytesstudent

Då är helgen nästan över för min del och jag har ett och annat att skriva om. Låt oss börja med lördagen. Vid tiotiden lämnade vi staden San Luis Obispo och satte oss i bilen för att åka till Santa Barbara och handla. Vi släppte av Henrique på träningen vilket gjorde att han tyvärr inte kunde följa med. Efter en lång resa kom vi fram till restaurangen som var vår första destination där vi träffade några av Charlottes vänner och åt havsmat (allt från havet). Vi fick sedan skjuts upp på stan där vi blev avsläppta för att gå runt och handla. Charlotte och hennes vänner åkte vidare till någon turistattraktion, för våran del räckte shoppingen. Under de fyra timmarna som följde besökte vi butiker som HM, Nortstroms, American Eagle och Cotton, åt enormt goda cupcakes och vilade på några bänkar i skuggan. Träffade även en tjej från samma Soft Landing Camp som jag var på, vilket var både väldigt konstigt och kul. Kändes konstigt att kunna prata svenska med någon här som faktiskt förstår en och inte bara skrattar haha. 
Eftersom min vän Annie funderar på att studera i denna stad ska jag nämna några ord om den. Det är en riktigt mysig stad som har ett stort centrum med många butiker och restauranger (okända som välkända), härliga människor och bra väder. Rekommenderar den med andra ord! 
 
Mot kvällen mötte vi upp allihopa och gick till en kinarestaurang där vi åt sushi. Jag, Crystal och Zoe delade på några bitar eftersom hungern inte riktigt låg i, gott som bara den dock. Börjar också lära mig att hantera kinapinnar nu så är riktigt glad!
 
Vi kom hem vid 10 tiden efter en bilresa som bjöd på stjärnklar himmel och massa fina ljus, och resten av kvällen var inte så intressant så skippar den.
 
Idag har vi hängt hemma, gjort läxorn, tagit en promenad till Cosco för att äta mat (och gud vad god och billig det är!) och sen till Target i två timmar och handlat innan vi gick hem. Det har varit en sån där helt sjukt varm dag och det har varit skönt att vara inomhus mycket. Vi skulle egentligen på bilbio under kvällen men eftersom det blir en tidig morgon imorgon bestämde vi oss för att ta det nästa helg istället. 
 
Njuter varje sekund av denna resa och allt är en ny upplevelse för mig, varje sekund. Det är härligt att det är så lätt att bara byta liv och att det än så länge gått så pass bra. Jag känner mig som världens lyckligaste människa, och jag vill åter igen tacka de som gett mig möjligheten att känna så! Blir inte så mycket bloggande innan nästa helg så önskar alla i Sverige en trevlig vecka!
 

Tre veckor exakt i SLO

Kategori: Utbytesstudent

Då var det fredag, och jag har äntligen lite ledig tid att skriva ett inlägg på. Tur eller otur så har jag knappt några läxor över helgen, känns faktiskt ganska skönt efter en läxfylld tid. Låt mig uppdatera er om den senaste tiden: 
 
SKOLVECKAN

Man börjar verkligen komma in i den nya skolan nu och uppskattar den mer och mer. Jag älskar folket, lärarna och lokalerna mer och mer hela tiden. Jag har också kommit förbi det riktigt pinsamma stadiet när man inte vågar göra någonting för man är rädd att ens engelska kunskaper inte ska vara nog. Nu spelar engelska eller ekonomilektionerna ingen roll längre, man njuter bara av att vara just där. Luncherna är också väldigt härliga här eftersom man inte behöver sitta på samma plats hela tiden utan ibland sitter vi i ett klassrum, ibland på gräsmattan och så vidare. Enjoy it! Plus att man får ta med sin egen lunch, kul grej liksom! 
 
Idag på ROP Video Production fick jag också veta att jag kommer få programmen i Adobe CS6 av skolan som en del i kursen så jag kan jobba hemma. Överlycklig kille, här ska läras Adobe After Effects! 
 
Jag är även Assistant Director för en skolteater föreställning som min Teaterlärare har. Än så länge har jag suttit med på auditions och lärt mig massor, men från och med måndag börjar vi jobba med föreställningen på riktigt! 
 
MATEN
 
You know, de flesta säger att man ska akta sig när man åker till USA så man inte blir fet för det är en stor risk. På dessa 3 veckor har jag klarat mig alldeles utmärkt. Här äter man lite frukost, inte så mycket lunch och sen lite mer middag. Det är mitt hittills lyckade recept. Dock ska nämnas att just nu är jag väldigt sugen på amerikansk snabbmat, får bli det imorgon! 
 
SPRÅKET
 
Jag bestämmde nu i veckan att jag skulle ta en paus från allt vad Facebook och svenska hemsidor heter. Samma med Skype. Detta betyder inte att jag inte kommer att använda mig av dessa hemsidor alls, absolut inte. Bara att jag begränsar mitt användande av sidorna så jag inte exponeras för så mycket svenska hela tiden. Så en kvart per dag ungefär räcker för att kolla hur det står till på Facebook och så. På det viset så kan jag njuta maximalt av att vara här och verkligen lära mig engelska flytande. Det är någonting jag gör stora framsteg i, känns som man hittar nya ord och fraser hela tiden och språket kommer mera flytande än dagen innan. 
 
STADEN/VÄRDFAMILJEN
 
Jag har nämnt det här förut men gör det en gång till. Alla här säger att jag är så lycklig som kom just till San Luis Obispo och jag kan inte annat än att hålla med. Har aldrig varit så här lycklig som jag är nu och det är mycket på grund av samhället och folket. Trevliga människor och ett härligt klimat som inte är för varmt eller ens kallt. Jag brukar ofta sitta på ROP Video Production klasserna och titta ut och sen palmerna utanför fönstret och den härliga Kaliforniasolen. Värdfamiljen är bäst och för tillfället bor det runt 10 personer i det här huset så det finns alltid någon att prata med! 
 
NU DÅ?
 
Det är som sagt fredag vilket betyder slappande och fettande, eller någonting sånt. Snart ska vi troligen äta någonting också och sen blir det nog en film (det är så härligt att slippa undertexten här!). Imorgon fyller vi bilen med folk och åker till Santa Barbara för att shoppa shoppa hela dagen. Vi lär med andra ord komma hem under kvällen och dagen efter det så har vi planerat in ett maraton med någon serie under dagen tillsammans med kompisar, och på kvällen ska vi på Drive-In bio! Låter som en toppenhelg tycker jag, YAY! 
 
 
Men som sagt, färre uppdateringar nu ett tag fram över men lite längre för hoppningsvis. See yah! 
 


En liten paus

Kategori: Utbytesstudent

Ett snabbt blogginlägg bara för att förklara hur läget ligger till och varför denna blogg kommer att användas lite mindre denna vecka. Jag har fullt ös just nu med skolan, läxor, försök till träning, teater och försöka till att vara social, så jag kommer inte att ha tid att blogga lika mycket nu fram över. Men ska försöka varannan dag eller så. Vi får se hur det går.

Bilder

Kategori: Utbytesstudent

Andra dagen på den lilla roadtripen

Kategori: Utbytesstudent

Detta blogginlägg kommer en dag för sent eftersom kvällen spenderades med att skicka över Väck mig till Sverige. Väck mig är kortfilmen jag jobbat på ett halvår och som ska visas på bio under tisdagen 17:00 i Sverige. Så med lite snabb huvudräkning kan ni räkna ut att det är 8 på morgonen här i Kalifornien. Det är anledningen till varför jag sitter och skriver detta blogginlägg 4 på morgonen. Datorn går i viloläge och det går inte att förhindra så jag måste vara vaken medan den fixar det sista. 20 minuter to go...
 
Dags att berätta klart historien om resan längs med Highway 1. Som jag igår så befann vi oss på ett hotell mellan Monterey och Santa Cruz, och det var också där vi vaknade upp (WHAAAAT). Bob bestämde snabbt att frukosten som bestod av blaskkaffe och "blaskvåfflor" inte dög för oss så vi checkade ut, hoppade in i bilen och körde till ett litet samhälle precis innan Santa Cruz där man kunde få riktigt amerikansk frukost på en bar. Så vi slog oss alla ned på sittsar vid bardisken och beställde in kaffe och varsitt "frukostpålägg". För mig blev det 5 stycken tjocka amerikanska pannkakor med sirap och smör. Gott var det och man stod sig på detta mål ett bra tag, lunch var inte behövligt. Efter det drog vi vidare till Santa Cruz Beach Walk som är ett litet nöjesfält, sandstrand och en pir. Där åkte jag och Henrique en av USAs äldsta berg och dalbanor (i trä också), från 1930-talet. Sjukt läskigt för den skakade hela tiden och kändes allt annat än säker. Vi passade också på att åka två andra attraktioner innan vi gick längs med stranden och sen ut på piren. Där skådade vi enormt många sälar som låg och segade och sa "Uhnkuhnkuhnk", tror de pratar så. Efter en timma av strosande drog vi oss mot bilen och åkte den hemåt.
 
På vägen hem hände inte mycket mera spännande än att vi åt på ännu en snabbmatskedja, El Polo Loco, som serverade riktigt goda Casadillas. Hemma hände inte mycket heller, tog en tur med longboarden, gjorde mina läxor och Crystal kom hem från Texas. The End. Dags för skola snart (lär vara lagom trött idag), och under kvällen gör jag ett bildinlägg med bilder från resan. Sounds good? Good! 

En spontan resa

Kategori: Utbytesstudent

Detta har varit en väldigt konstig dag, låt mig beskriva:
 
Vaknade 10 i 10 av mig själv, går ned för att göra lite frukost. Då stor Charlotte där och säger att vi tänkte åka iväg på en liten resa och åker om 30 minuter (helt spontant). Så det blev att packa mina saker snabbt, göra mig någonlunda fräsh och sätta i sig lite frukost. Sen bar jag, Henrique, Charlotte och Bob oss iväg med bilen längs med Highway 1 i nordlig riktning. Vi såg som man alltid gör på denna väg underbara landskap. Samtidigt så fungerade Bob förutom som chafför även som guide och vi fick alla veta en hel del fakta om platser vi åkte förbi. Vi stannade för att äta hamburgare på en restaurang i en liten by längs vägen och jag fick åter igen uppleva det faktumet att amerikanska hamburgare är himelska! Efter maten såg vi en stad med 18 invånare (inkl. posthus och kapell), vi såg sälar, fina broar och som redan sagt underbara utsikter. 
 
Efter ungefär 5 timmar kom vi fram till Monterey där vi parkerade och tog oss en promenad. Vi köpte extremt dyra Jelly Beans innan vi hittade en restaurang att äta våran kvällsmat, pizza och havsmat som vi delade på, småhungriga som vi var. Nu har vi åkt ytterligare 40 minuter norrut och vilar nu ut oss på ett hotellrum i en liten stad. Imorgon ska vi vidare till Santa Cruz innan vi åker Highway 101 tillbaka till San Luis Obispo. Varför är vi lediga på en måndag? För att det är Laborday.
 
(Ingen redigering på dessa bilder, fler kommer imorgon)
 
 
 
 

Lights

Kategori: Utbytesstudent

 
Så det går en trend på radio här i USA. Att spela Lights med Ellie Goulding, en låt som kom ut för mer än två år sedan men som nu äntligen verkar ha fastnat hos radiojättarna. Varför pratar jag då om detta? Jo för jag tänkte börja detta blogginlägg med att prata om vad jag ser i mitt huvud när jag hör den låten. 
 
"Vi lämnar San Francisco efter att stått på en pir och tittat ut över havet. Vid stranden lyser eldar från folk som trottsade kylan och njöt av det jag såg. Vi hoppar in i bilen och kör längs med havet och in på en tom väg med i princip bara mörker och en bil framför oss. Men vägen svänger och vi kommer över en kulle, och där, där ligger San Francisco. Nedanför backen lyser alla ljusen från de tusentals och åter tusentals invånarna. Miljoner små lyktor som glimmar över hela området. Det är, utan tvekan, bland det vackraste jag någonsin sett. Och ni kan ju själva gissa vilken låt som spelades på radion, just då."
 
Idag har jag än en gång ätit hamburgare, varit downtown, handlat lite kläder, njutit av solen, åkt longboard och chillat, Jag har också suttit flera timmar vid datorn och gjort det sista på min kortfilm Väck mig som kommer att ha premiär på en biograf i min hemstad Örebro nu på tisdag. Jag är riktigt stolt över alla prestationer som alla bidragit med till denna film och om det är någonting jag verkligen kommer sakna är att jag inte var med på premiären. Därför sänder jag denna önskan till alla som är med och läser detta - njut av filmen på tisdag lite extra, njut för mig! 

Friday!

Kategori: Utbytesstudent

Tillbaka hemma efter denna långa dag. Började dåligt med att jag vaknade upp och hade nackont efter att ha sovit dåligt men även om det följde med mig hela dagen och drog ned humöret lite så känns det bättre nu mot kvällen och förhoppningsvis är det helt borta imorgon. Skolan gick bra och alla lektioner var 10 minuter kortare för vid 11:25 så hade vi Assambly i Aulan (eller gympahallen). Alla som har sett high school filmer ska förstå att det verkligen är så som det är, exakt. Alla är supertaggade, alla skriker och de spelar massa musik. Som utbytesstudenter fick vi också gå upp och visa upp oss samtidigt som de läste vart vi kom ifrån. Jag har lite video från dagen som jag ska försöka att ladda upp imorgon! 
 
Efter skolan gick jag, Krystof, Ellen, Henrique och Neils hem till Krystof och Neils och hängde där vid en dator tills halv 6 eller så. Då gick vi upp på ett berg i närheten där man kan se ut över hela San Luis Obispo och sen gick vi ned en konstig väg tills vi kom fram till civilisationen igen och tog in på Franks för att äta lite mat. Efter gick vi direkt till ett Tailgate party (du äter pizza eller annan mat som du ställer i bagageluckan av din bil) och åt en del pizza med en massa folk från Utbytesstudentklubben. Det var precis vid skolan och vi fick träffa massa nya vänner både där och på matchen efteråt. Kul att äntligen få se en riktig "high school football game", och sen att få träffa alla nya människor. Förstod till och med en del av reglerna i amerikansk fotboll, tror jag. Ska lära mig dem helt innan jag åker här ifrån! Tyvärr förlorade vi med ett poäng efter en hel del otur, men men, rolig upplevelse i alla fall! 
 
Har varit mycket ljud idag och jag känner mig helt slut, nu har vi tre dagar ledigt från skolan och vi får se hur jag spenderar den tiden. Dags att sova nu i alla fall, goodnight California<3