MY US YEAR

Svensk studerande i Kalifornien

En kort vecka och Halloween

Kategori: Utbytesstudent

Ännu en skolvecka är nu över och jag befinner mig uppe i San Luis Obispo efter att ha kommit fram vid midnatt igår. Detta har varit en kort vecka igen med bara lektioner på tisdag och onsdag (måndagens lektion blev inställd och vår film grupp ligger så bra till att vi inte behövde komma på torsdagen). Nu är Love Punch inne i post-production också och förrutom att plannera lite pickup shots så är jag i princip klar med allting som jag behöver fixa med. Det betyder att jag kommer att börja planera en ny kortfilm snart och kommer in en bit in i pre-production inann jag lämnar landet för att åka hem under vintern. 
 
Under förra helgen så blev vi som sagt klara med inspelningarna och det var en riktigt lång helg. Fick ungefär 6 timmars sömn mellan två väldigt upptagna inspelningsdagar men det var extremt kul och vi fick riktigt bra material. Ska bli kul att se hur filmen börjar flyta samman nu i post-production med alla riktigt duktiga personer vi har som jobbar på den! 
 
Det är Halloween idag och jag är som sagt uppe i SLO där jag ska fira dagen med min flickvän efter att hennes skola är slut. Imorgon så åker jag och hon tillsammans med hela hennes familj ner till ön Catalina som ligger utanför LA och ska vara där Fredag till Måndag. En liten minisemester skulle man kunna säga, väldigt kul! 
 
Nu är det dags att göra i ordning mig och starta den här dagen på riktigt - massor med saker att fixa med! 
 
 

En vecka av besök och studier

Kategori: Utbytesstudent

Det har varit en lång vecka med mycket som har hänt, det mesta för att göra mig i ordning för en till inspelning under denna uppkommande helg. Men andra saker har även hänt. Under måndagen så kom Ellen och Haylee ner till Santa Barbara bara över dagen för att shoppa (inte allt för ovanligt att folk gör det eftersom det finns många bra butiker här). De hälsade på Felipes och min lägenhet och sen åkte vi alla ner på stan där vi åt mat på CPK (California Pizza Kitchen) och sen gick vi runt och handlade lite. Under tisdagen så åkte Calico ner till Santa Barbara för att träffa mig under två dagar eftersom hon inte hade någon skola. Vi åt skräpmat och tittade på HIMYM, gick runt downtown, åt god mat, och satt på ett fik och jobbade med läxor och hennes college ansökningar. Under torsdagen och fredagen har jag varit ledig eftersom vi inte behövde ha en lektion på torsdagen. Så istället så satt jag inen hela dagen och studerade så jag inte behöver göra det under helgen eller nästa vecka när jag åker till Catalina med Calico och hennes familj.
 
Nu är det en ny helg som kommer med inspelningar och inspelningar. När vi är klara med denna helg så ska allting vara inspelat dock så det känns skönt eftersom det alltid är så mycket som kan gå fel på en inspelning, hur kul det är. Jag ska försöka att uppdatera under söndagen igen om hur allting gick. Tills dess, ta hand om er! 
 
 

First weekend of shooting

Kategori: Utbytesstudent

Då är första helgen av inspelningar över och jag sitter nu och sorterar videoklippen och namnger dem innan jag ska ge dem till de assisterande klipparna under veckan. Det har verkligen varit en extremt lyckad helg och jag är så himla glad att vi har alla som vi har i teamet. Alla har jobbat så extremt bra och är alltid glada på inspelningarna, samtidigt som alla börjar att lära känna varandra bättre och bättre (vilket bara är bra) och alla börjar förstå sina roller bättre. En av de bästa sakerna med att jobba på filminspelningar är att man jobbar runt folk som är så extremt kreativa och verkligen bryr sig om allting man gör och det är verkligen den bästa känslan för så fort ett problem kommer upp så säger alla "okej hur ska vi fixa det här?" istället för "vi klagar och ger upp."
 
Nu väntar en vecka av möten och planerande för nästa helgs inspelningar innan vi är klara med denna kortfilm. Är extremt sugen på att sätta mig imorgon och plannera för att jobba med dessa fantastiska människor - det här är varför jag älskar att jobba med film, det här är varför jag är i Santa Barbara just nu. 
 
Skickar med en hög bilder från helgen! 
 
 
 

Nu drar det ihop sig

Kategori: Utbytesstudent

Det var ett tag sedan jag uppdaterade senaste gången och ska nu försöka att göra så igen.
 
Det har varit en upptagen vecka som har passerat. Vi kommer närmare och närmare att spela in och under hela veckan så har det varit inspelningsmöten tillsammans med auditions för skådespelarna. Vi har tillslut fått alla för filmen och nu håller vi på att fylla i avtal för inspelningsplatserna och se till så att vi har all utrustning som vi behöver för att börja spela in och få denna film inspelad. 
 
Under helgen så var jag uppe i San Luis Obispo igen och njöt av det härliga vädret och fixade med ärenden. För Calico så var det Homecoming week vilket betydde Homecoming game och dance så vi sågs lite mindre denna gång men det gav mig mera tid att träffa lite folk jag inte har sett på ett tag och jobba med pre-production för min kortfilm! 
 
Såg Gravity under helgen och den var helt fantastisk. Känndes verkligen som att man hade varit på en resa i rymden när man lämnade sallongen och den var både vacker, rörande och väl skådespelad. Fantastisk att se med bra surround system och i 3D. En sån där film som man inte kan se hemma utan som måste ses på bio. Rekommenderar den starkt! 
 
Nu är det en ny vecka och nu stannar jag nere i Santa Barbara till och med den 30de oktober för att ha mina midterms, filma och få allting med produktionen klart. Vi börjar filma nu till helgen och kommer att filma helgen efter det också. När vi är klara med det så har vi en vecka att planera post-production innan vi tar fyra dagar ledigt för Halloween och kommer tillbaka med energi för de sista fem veckorna av post-production och skola innan julen. 
 
Samtidigt som allt detta händer så har jag även haft tid att shoppat, letat ny lägenhet och ska snart börja träna igen (det går inte så jättebra med det för tillfället). Uppdaterar mera under veckan som kommer! 
 
 

En månad i Santa Barbara

Kategori: Utbytesstudent

Ytterligare en vecka har passerat och det är dags att sammanfatta den för er:
 
Pre-Production av kortfilmen Love Punch som jag producerar har verkligen startat nu och det har varit en hel del möten den senaste veckan och mycket mejlande och planerande. Det är dags att filma om två veckor och mycket som måste hända innan vi kan känna oss lugna. Men det är väldigt kul och jag ser verkligen fram emot att filma allting. Skådespelarna börjar att falla på plats nu och samma med inspelningsplatserna. Under helgen så besökte vi huset där vi ska filma partyt och under veckan så ska vi åka upp 101'an för att titta på en bro där vi ska spela in ett mord i filmen. Håller er uppdaterade med hur produktionen går! 
 
En månad i Santa Barbara är vad Oktober är också. Känns lite underligt att spendera så mycket tid i Santa Barbara men det är skönt att långsamt känna hur det börjar att bli ens hemstad. Både jag och Felipe håller också på att försöka hitta en ny lägenhet mera downtown så att vi inte behöver spendera två timmar på att åka buss fram och tillbaka lägre. Är ett tufft jobb men vi hopps på att kunna flytta innan julen. 
 
Vädret har också varit extremt varmt under helgen med över 30 grader och sol - nästan för varmt. Och trotts att vi har en pool så har vi inte kunnat använda den för att det konstant finns småbarn som badar i den. Känns lite onödigt att betala extra för en pool som man aldrig kan använda. 
Dags att spendera resten av kvällen med att göra läxor och dra ut och springa, och sen ladda upp för en ny vecka med planerande, läxor och Calico under helgen.